Geen Jurassic Coast Challenge, maar wél trainen bij de Pyramide

0
946
NPSB herstelsportgroep trainen in Austerliz

De deelnemers van de eerste NPSB herstelsportgroep kregen onlangs weer een teleurstelling te verwerken; ook de Jurassic Coast Challenge (JCC), het sportieve doel waar de groep naar toewerkt, kwam – corona-technisch gezien – te vroeg. En in plaats van op donderdag 22 juli af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk, kwam een deel van de groep op vrijdag 23 juli bijeen om te trainen. Bij de Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse heuvelrug, dus veilig en wel in ons eigen kikkerlandje!

Van het padje
Terwijl de hardlopers onder leiding van Jeroen een met een omweg naar de Pyramide dribbelden gingen de wandelaars onder leiding van Jacqueline via de kortste route richting hetzelfde doel. Althans, dat was de bedoeling. Nadat ze een afslag hadden gemist moest Google Maps erbij gehaald worden om weer op de juiste pad terecht te komen. Via kronkelende bospaden werd de Pyramide toch goed en wel bereikt. De hardlopers hadden intussen al meerdere rondjes om het monument gemaakt.

Oefeningen
Op een open plaats naast de Pyramide toverde Jacqueline hoedjes, elastieken, een bal en een dobbelsteen tevoorschijn uit haar rugtas. Het bleken de ingrediënten van een menu vol spel- en oefenvormen die de deelnemers kregen voorgeschoteld. Met volop ruimte voor eigen inbreng werd door iedereen gedurende een half hard gewerkt. En dat onder het toeziend oog van de bezoekers van de Pyramide.

Thee en lemon blondie
Nadat de spullen weer in de rugtas waren verdwenen wandeleden of dribbelden de deelnemers gezellig keuvelend terug naar de parkeerplaats. Onder het genot van een kop thee en een lemon blondie werd nog even nagepraat waarna iedereen weer – tevreden en voldaan van twee uurtjes bewegen in de buitenlucht – in de auto stapte en huiswaarts keerde.