Zonovergoten NPGT 2021 op de Gelpenberg

0
903
Oplijnen voor de birdieputt
Oplijnen voor de birdieputt.

Aalden – Na afwezigheid van een jaar vanwege de ieder bekende oorzaak werd op vrijdag 16 juli 2021 weer het Noordelijk Politie Golftoernooi georganiseerd op DGC de Gelpenberg. Het zou een mooie dag worden. Vanaf 9 uur druppelden de 66 deelnemers vanuit alle windstreken binnen en ze namen, na de aanmelding bij de wedstrijdtafel, plaats op het nieuwe, vergrootte terras met een kopje koffie en wat lekkers.

Hoezo de rough is moeilijk?
Om 11 uur werd er gestart op hole 1 en 10 en kon de wedstrijd losbarsten. De baan lag er prachtig bij maar, zoals op veel banen, was de rough geëxplodeerd en menig speler is zijn bal verloren in het hoge en dikke gras langs de baan. En als je hem al vond, was het bijna onmogelijk om hem fatsoenlijk een eind vooruit te slaan. Wel goed voor de moeilijkheidsgraad van de baan, niet echt leuk voor de spelers. Maar ja, dan moet je maar recht slaan, is een veelgehoorde uitspraak.

Eindelijke weer 19e hole
Na binnenkomst werd de ronde, zoals het gebruikelijk is, geëvalueerd met de flightgenoten onder het genot van een drankje en een hapje en werden de scores ingevoerd in het E-golfsysteem. Toen alle flights binnen waren, kon de prijsuitreiking beginnen. Voorafgaand werd er nog even een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de recent overleden collega’s in Groningen en Rotterdam.

Poedelprijs
De prijsuitreiking van het NPGT begint traditiegetrouw altijd met de verdeling van de Groninger koeken die door de PV Pronkjewail ter beschikking worden gesteld aan de mensen met de 10 laagste scores. Deze namen zal ik in verband met de privacywetgeving niet noemen maar ik hoop dat ze goed gesmaakt hebben.

Ondanks dat de rough killing was werd er toch verassend goed gepresteerd in de betreffende categorieën wat resulteerde in de onderstaande uitslag.

Download: NPGT 2021 – uitslag

Lage hcp
 NAAMEenheidEx.hcp.Punten
1Plas Peter van derGAST08,339
2Noordt Stefan van derDH09,235
3Leeuw Gerard deLE07,734
Mid hcp
 NAAMEenheidEx.hcp.Punten
1Giesbertz WilKMAR19,539
2Beukema MatthijsNNL15,836
3Boer John dePA15,834
Hoge hcp
 NAAMEenheidEx.hcp.Punten
1Veerman KellyADAM35,040
2Oomen CorZWB24,539
3Ende Ben van derLE26,536

Als organisator kijk ik terug op een goed verlopen evenement, onder goede condities en als ik de reacties mag geloven, geldt hetzelfde voor de deelnemers. Graag tot de volgende editie van het NPGT.

Ruud Wevers,
organisator