Gezelligheid en sportiviteit hand in hand bij 37e Paleis Estafette Loop

  0
  1751
  PEL wissel mannen
  PEL wissel mannen

  De Paleis Estafette Loop – kortweg PEL – is een van de leukste politie hardloopuitjes van het jaar. Het was dan ook tot veler vreugde dat de door de DKDB georganiseerde estafetterun dit jaar door kon gaan. En zo stond op 1 oktober – de tweede vrijdag na Prinsjesdag – een dertigtal teams vol goede moed aan de start.

  Evenals voorgaande jaren stond namens de NPSB een vrouwenteam en een herenteam opgesteld. Het vrouwenteam bestond uit doorgewinterde PEL-loopsters. Het mannenteam daarentegen, moest het met een volledig nieuwe crew doen. Dit bleek geen sta in de weg; al snel was het mannenteam tot een geoliede machine verworden. De een na de andere wissel verliep vlekkeloos en beide teams manifesteerden zich in de middenmoot van alle ploegen.

  Gezelligheid en sportiviteit
  De bonte stoet van hardlopers, fietsers en volgauto’s werd klokslag 09:30 uur weggeschoten door Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn. Ze vormden een levendig geheel op de route van Paleis het Loo via Berg en Bos, Assel, Uddel, Stakenburg, Gortel, Enkhout, Wiesel weer terug naar Paleis het Loo. Even dreigde regen een spelbreker te worden, maar de weergoden bedachten zich en hielden hemels sluizen (zo goed als) dicht. Het reünie-gehalte onderweg was groot getuige de vrolijke gezichten en opgewekte gesprekken. De onderlinge aanmoedigingen langs de lijn verraadden de wederzijdse gunfactor. Oké, het is een wedstrijd, maar aan het einde van de dag weegt de gezelligheid en sportiviteit het zwaarst.

  Prijsuitreiking
  Eenmaal terug op het Loo verzamelden alle teams bij de brigadekazerne van de KMar voor de prijsuitreiking. Deze keer ging de winst naar team Pacemakers 1 met KMar CNA in hun kielzog. De NPSB vrouwen bezetten een keurige 11e plaats en de NPSB mannen eindigden op de 15e plaats.

  Download: Uitslag PEL 2021