Rob van Loveren en Wil Giesbertz zijn de nieuwe Politiegolfer en Politiegolftopper van het jaar

0
1204
Rob van Loveren - Politiegolfer van 2021.

Op maandag 20 september jl. werd het NK Stableford gespeeld, de laatste wedstrijd van de Politiegolftour 2021. Er zijn zeven wedstrijden gespeeld met in totaal 138 unieke spelers waarvan 72 in de lage (Politiegolfer) en 66 in de hogere (Politiegolftopper) handicapcategorie. Om voor de titels in aanmerking te komen moest er aan minimaal vier wedstrijden worden meegedaan. Er is door het hele land op verschillende soorten banen gespeeld en de prijswinnaars mogen zich dan ook allround golfspeler noemen.

Wil Giesbertz, Politiegolftopper van 2021.

Politiegolftopper van het jaar (hcp 20.1 – 36.0)
Deze categorie heette voorheen Politiegolftalent van het jaar.  Maar omdat er veel golfers zijn die al jaren in deze groep spelen, kun je hen moeilijk nog “talent” noemen. Dat wordt toch meestal geassocieerd met jonge nieuwelingen die talent voor het spelletje hebben. Vandaar de nieuwe titel Politiegolftopper voor de hogere handicappers binnen het politiegolf. De titel ging dit jaar naar Wil Giesbertz (KMAR) die het afgelopen seizoen maar liefst vijf scores van 40 en hoger liet aantekenen. Een ongekende reeks van goede resultaten waarbij hij de uitdrukking “pieken op het juiste moment” perfect in de praktijk heeft gebracht. Met een score van maar liefst 167 punten over zijn vier beste wedstrijden was de titel onbedreigd voor hem. Hij ontving uit handen van Cynthia Dorland, bestuurslid NPSB met golf in haar portefeuille, een fraaie trofee met bijbehorende giftcard van Jumbo Golf.

De runner-up in deze categorie was Philip van den Hil (PDC) die ook een fraaie score van 150 punten noteerde maar het daarmee niet in de buurt kwam van de titel. Ook hij kreeg een (weliswaar iets kleinere) mooie trofee met giftcard. Eervol derde werd Cor Oomen (Zeeland-West Brabant) die 148 punten bij elkaar speelde en een giftcard ontving.

Politiegolfer van het jaar (hcp 0 – 20.0)
In deze  categorie was het de afgelopen wedstrijden behoorlijk spannend. Met name de top drie wisselde elkaar af in de laatste paar wedstrijden. Jammer was het dat Michel Dijkstra afwezig was bij het NK en zodoende niet in de laatste flight kon meespelen. Uiteindelijk maakte het voor de eindstand niet uit want die bleef onveranderd ten opzichte van de voorlaatste wedstrijd: de toppers konden het elkaar niet meer moeilijk maken op Liemeer. Rob van Loveren (Midden-Nederland)  liet zich uiteindelijk tot Politiegolfer van het jaar kronen, een mooie beloning voor een goed politiegolfseizoen. Met 146 punten uit zijn vier beste wedstrijden had hij maar drie punten voorsprong op de nummer twee, Stefan van der Noordt (Den Haag) die in 2019 de beste van het seizoen was. Michel Dijkstra (Amsterdam) was en bleef derde met 142 punten.

Download: PGVHJ 2021 – eindstand

Ook hier kregen de eerste twee prijswinnaars een fraaie trofee met giftcard en de eervolle nummer drie een giftcard.

Alle prijswinnaars: nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijzen en fraaie resultaten!

Op naar de rest van het seizoen
Er staan nog een paar wedstrijden op het programma die meer voor de fun en gezelligheid zijn dan voor de competitie (al wordt er uiteraard nog wel serieus gegolfd). Bij de Texel Challenge op 13 oktober en de Beste Eenheid van Nederland op 22 oktober zijn nog plaatsen vrij. Voor de PolMar-cup is team Kmar inmiddels compleet en ontvangen de geselecteerden voor team Politie binnenkort een uitnodiging. De inschrijving voor de Winterwedstrijd zal binnenkort plaatsvinden. Alle deelnemers aan de Politiegolftour: hartelijk dank voor jullie deelname en nieuwe kansen zijn er op de Tour in 2022 die op 25 maart of 1 april van start gaat op golfbaan De Groene Ster in Leeuwarden.

Met sportieve groet,
Petra