Hard werken tijdens Links Valley Regenboog Special

0
839
Putten bleek een vak apart op de lastige greens.

Ermelo – De weersvoorspelling voor Nederland in het algemeen en voor golfbaan Links Valley in het bijzonder was dreigend voor de 24e februari: code geel en een flink pak regen in de middag. Dat was nog niets vergeleken met de werkelijke dreiging op die dag (vanuit Rusland) en aangezien er geen storm werd voorspeld, ging de wedstrijd gewoon door. Een bijzondere variant, nl. een zgn. Regenboogwedstrijd. Dat houdt in dat alle spelers op dezelfde holes van dezelfde tees sloegen: over negen holes drie keer van geel, drie keer van blauw en drie keer van rood. Een format dat voor herhaling vatbaar is. 

Heen en terug
De zeer fraaie Links Valley is een golfbaan die zijn gelijke niet kent in Europa. De baan van negen holes is zo ontworpen dat hij twee kanten op gespeeld kan worden. En dat geeft twee heel andere en afwisselende banen. Op onze wedstrijddag speelden we twee maal de South Course maar de optie om de baan een keer op één dag beide kanten op te spelen, gaat er hopelijk een keer van komen. Combineer dat met het gegeven dat de baan midden op de Veluwe ligt en door de zandgrond vrijwel altijd goed droog is (altijd fijn voor golfers) dan blijkt de baan het hele jaar door goed bespeelbaar. Met uitzondering dan van die week dat er drie stormen overheen kwamen maar daar was op 24 februari niet veel meer van te merken.

Gastvrij en vriendelijk
Een andere reden om nog eens terug te gaan naar Links Valley is de zeer vriendelijke en gastvrije ontvangst. Zowel aan de receptie, bij de horeca en in de baan voel je je echt welkom en ben je op en top gast. Complimenten dan ook voor Rianet en Mike en hun team: jullie hebben het goed voor elkaar daar in Ermelo!

Mooie scores en een eagle
Dan de wedstrijd. Mede door de moeilijkheid van de baan werd er maar door een klein deel van de spelers goed gescoord. Tel daarbij op dat een groot deel van de groep halverwege de middag inderdaad door die voorspelde, gigantische plensbui met veel wind werd geteisterd en dan blijft er van een tot dan toe goed rondje niet veel over. Sommige spelers kwamen echt als verzopen katten binnen en zochten terecht snel de warme douche op. Aan de baan zelf lag het niet: hoewel moeilijk lag hij er prachtig bij en de greens waren ook ondanks de natte periode nog steeds in een goede conditie. Paul Stork van de eenheid Noord-Holland beleefde een mooi moment door op de eerste hole een eagle te slaan: twee slagen onder par. Het was zijn eerste en hij kreeg een mooie, tinnen adelaartje als herinnering.

 

 

Uitslag
Zoals gezegd, toch nog prima scores voor de prijswinnaars. De volledige uitslag, inclusief neary-winnaars en birdies, is  een Excel-bestand hier te downloaden. De top drie in de twee handicapcategorieën: 

Playing handicap 0 t/m 18:

 NaamEenheidPl.hcpPunten
1Rick van den BergKMAR937
2Peter van der PlasGast533
3Dirk HazelegerLandelijke Eenheid1633

 

Playing handicap 19 en hoger:

 NaamEenheidPl.hcp.Punten
1Jolanda van ZeijllPDC3835
2Kelly VeermanNH3935
3Jan RozemaLandelijke Eenheid3232

 

Seizoen bijna van start
Deze Links Valley Regenboog Special was een zgn. opwarmronde voor het nieuwe politiegolfseizoen dat op 1 april a.s. van start gaat op golfbaan De Groene Ster in Leeuwarden waar nog voldoende startplekken beschikbaar zijn. Op 18 maart vindt eerst nog de Rotterdam Nightgolf Event plaats waar ook nog genoeg ruimte is om in te schrijven. Informatie is op te vragen via golf@politiesport.nl. Wees er snel bij want vol = vol. Graag tot ziens in de baan.

Sportieve groet,
Wil & Petra,
organisatie Links Valley