IJsselsteinloop in trek bij collega’s

0
876

Na twee jaar geen fysiek evenement te hebben gehad, is afgelopen zaterdag de 39e editie van de PodoXpert IJsselsteinloop succesvol verlopen. De organisatie kreeg veel positieve reacties van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. In totaal schreven 2.100 deelnemers zich in en zijn er 1.700 deelnemers daadwerkelijk gefinisht. 62 hiervan waren NPSB hardlopers.

Een van de NPSB deelnemers was Natascha van de eenheid Noord-Nederland:

‘Ik heb altijd in Utrecht gewerkt, op Paardenveld. Maar onlangs ben ik met mijn gezin naar een boerderij in Drenthe verhuisd en werk ik nu in Noord-Nederland. Met twee kleuters in huis en een verbouwing was het wel even plannen om te kunnen trainen voor de IJsselsteinloop. Ik liep altijd gemiddeld 10km per uur en dat is voor mij een prima tempo. Ik ben nu weer aan het opbouwen en kom al redelijk in de buurt van mijn oude snelheid. Lopen geeft mij veel energie, maakt mijn hoofd leeg en kan ik de hele dag er weer tegenaan. Niks geeft zoveel vrijheid als een rondje hardlopen! Ik vind het heerlijk om tussendoor aan een loopevenement mee te doen, dan heb je ook weer iets om extra voor te trainen en de sfeer tijdens zo’n loop vind ik super mooi. Dus ik hoop daarom ook dat er nog veel meer evenementen gaan komen en om zo de saamhorigheid te voelen van mensen die allemaal net zo gek zijn op hardlopen als ik’.

Ondertussen is de organisatie begonnen met de voorbereidingen voor de 40e editie op 27 mei 2023. Het zal ook dan weer mogelijk zijn voor collega’s – in actieve dienst of gepensioneerd – van politie en Koninklijke Marechaussee om via een speciale link met NPSB korting in te schrijven. De inschrijving gaat, traditiegetrouw, op 1 december open. Tot volgend jaar!

Foto’s met dank aan: Arthur Krijgsman – Artstel Fotografie