In Sport We Unite

0
784
pre-event-judo-papendal

De judo en BJJ sportgedelegeerde van de NPSB en de sport coördinator judo van de World Police and Fire games hebben op 18 juni laten zien wat sport verbroedering inhoudt of wel in sport we unite. Laat dat nu ook net de slogan van de aankomende World Police and Fire games zijn.

In het kloppend Olympisch sportcentrum van Nederland, Papendal werd op deze zaterdag een pre-event gehouden in aanloop naar de WPFG in Rotterdam gehouden vanaf 23 juli 2022.

Voor dit evenement was echt veel uit de kast getrokken, de zaal werd door de Judo Bond Nederland ter beschikking gesteld, in deze zaal voel, zie en misschien proef je de topsport sfeer die hier hangt. Dit is de locatie waar onze Nationale judo vedetten zich dagelijks voorbereiden op de Olympische spelen van Parijs. Nu mochten wij als NPSB judoka’s en BJJ’ers hier aan de bak.

Na de opening, die werd verricht door de CEO van de WPFG Rotterdam, oud politieman en NPSB voorzitter Wim de Rooij konden we aan de slag. Het eerste blok werd gegeven door de Nationaal trainer en coach van de junioren, maar ook een bekende in de NPSB hoek en oud IBT instructeur Chiel Willems. Hij nam het staande werk voor zijn rekening en ondanks dat er verschillende “bloedgroepen” aanwezig waren, werd er keihard maar met respect voor elkaar gewerkt. Ondanks dat de temperatuur snel steeg zowel in de zaal als in de sportende lichamen, gedreven door de setting, gaven we niet op en persten we op het laatst nog 5 gevechten uit.

Hierna werden door Brain Frowyn en Henk Plugge (ook weer een oud bekende uit de politie wereld) een prima uitleg gegeven over de “vernieuwde” regels, dit werd erg goed ontvangen en vragen soms ook kritisch werden gesteld.

Nadat de lunchpakketten waren uitgedeeld, mocht een ieder even ontspannen in de frisse maar erg warme Gelderse buitenlucht, echter om half 2 werd iedereen weer binnen verwacht voor een informatieve bijeenkomst, waarbij alle deelnemers maar ook belangstellende de kans kregen om besmet te worden met het WPFG virus, dit alles werd in goede banen geleidt door de eerder genoemde Wim de Rooij en ook de aangesloten Barry Vliek, de manager sport.

Hierna waren we klaar voor het team event en zowel bij de BJJ mat als bij de judo mat werd er hard maar zeker sportief gevochten. Bij judo konden er 3 teams samengesteld worden, dit waren de veteranen, militairen en politie. Hierbij werd het NPSB politie team netjes 2e.

We konden hierna even op rust om een wervelende karate kata demonstratie te aanschouwen die door Wim Malens en zijn DJI team werd gegeven, zouden ze goud gaan pakken in Rotterdam? Wij hebben in ieder geval al een voorproefje gehad.

Als grote uitsmijter van deze dag zijn kosten nog moeite gespaard om de top Olympisch trainer van de Judo Bond Nederland, JP Bell binnen te halen, hij wist zowel de judoka’s als de BJJ’ers een fantastische waaier aan grondwerk technieken te geven. Anderhalf uur lang werden we meegenomen in wurgingen, armklemmen en controle technieken, de tijd en de temperatuur werden naar de achtergrond verwezen en gefascineerd keken we naar het scala van technieken wat aan ons gepresenteerd werd, er gingen voor vele deuren open naar zoveel mogelijkheden.

Toch was het na 90 minuten tijd om afscheid te nemen van elkaar, zo mooi om te zien dat ondanks de verschillen in sport, de verschillen in onderdelen, politie en andere overheidsdiensten, veteranen er zo lekker en goed samen getraind kon worden. Dit smaakte absoluut naar meer gezien de vele positieve reacties, mogelijk is hier een mooi zaadje gepland voor de toekomst. Maar ook voor de nabije toekomst heeft het een positief effect want de Nederlandse afvaardiging is dichter bij elkaar gekomen en zal hier zeker zijn vruchten plukken tijdens de WPFG. Uitnodiging aan iedereen kom gerust kijken op zaterdag 23 en zondag 24 juli in AHOY naar het Jiu-Jitsu event en op maandag 25 juli en dinsdag 26 juli naar het judo event of  nog beter schrijf jezelf in op https://wpfgrotterdam2022.com/registration/