LED-golf ervaring afgevinkt

0
776
Putten in het donker is zo makkelijk nog niet
Putten in het donker is zo makkelijk nog niet.

Rotterdam – Na coronaverhindering in januari en stormalarm in februari kon op vrijdagavond 18 maart 2022 dan toch de ervaring van golfen in het donker worden beleefd. De ontvangst op het prachtige trainingscentrum van Seve Golf was erg gastvrij en naast de scorekaart voor de 9 holes werden de spelers ook voorzien van 2 ledgolfballen en een beanie tegen de kou in kleur naar keuze. De dames kregen zelfs een opgloeiende bijpassende ring aangemeten.

Helaas moesten op de dag zelf twee collega’s zich afmelden in verband met ziekteverschijnselen en bleek één persoon de afspraak waarschijnlijk te zijn vergeten. Onze groep mocht plaatsnemen in een apart gedeelte van het restaurant waar we een heerlijke tapasmaaltijd kregen geserveerd en er volop kon worden gesocialiseerd. Het leuke was dat een aantal ‘nieuwe’ golfers op deze activiteit waren afgekomen en zij in geuren en kleuren werden bijgepraat over de politiegolftour en de lage drempel om hier voortaan ook aan mee te gaan doen. Een spoedig weerzien is gegarandeerd.

Golf by full moon
Golf by full moon

Na het invallen van de duisternis en het opkomen van de volle maan konden we naar onze gedeeltelijk verlichte startholes op zoek. Om precies 20.45 uur klonk de toeter en startte ons avontuur vanaf 5 holes tegelijk. Het gegiechel en de soms luide schaterlachen klonken uit alle richtingen. Het bleek best ‘spannend’ om in het donker over 51 tot maximaal 120 meter je lichtgevende golfbal de juiste snelheid en richting te geven. Ook de ‘hardheid’ van de balletjes maakte het spel iets minder gevoelig.
Gelukkig kon ieder zijn of haar balletje goed volgen, al doofden een aantal balletjes ook soms wat sneller uit, waardoor het toch nog echt zoeken werd. Een met de putter welgemikte felle tik boven op de teruggevonden bal, deed deze weer glimmen als nooit tevoren. De echte uitdaging bleek het lezen van de greens in het donker te zijn en dan ook nog de juiste snelheid meegeven. Vele ‘zekere’ putts vielen hierdoor toch niet.

Ongeveer een uur na de start waren we rond en konden we teruggekomen in het clubhuis de door eenieder gebuikte aantallen slagen optellen. Met 32 slagen bleek Martin Regeer de winnaar van de avond. Rob van der Veen en Paul Simpelaar waren met respectievelijk 34 en 35 slagen de nummers 2 en 3, maar ook Klaas Nienhuis (37), Willem Lelijveld van Clingelshouck (38) en Trix Moree (40 met hogere handicap) konden een fles wijn in ontvangst nemen.
Omdat er geen holes-in-one geslagen waren gingen de hiervoor uit voorzorg aangeschafte bubbels naar Paul en Trix die beide een birdie hadden weten te maken.
Nagenietend van de belevenissen en van het inmiddels ook uitgeserveerde dessert, werd de avond rond 22.30 afgesloten en kon menigeen zijn golfbucketlijstje bijwerken.

Door: Manuel Mulder