Marathon Eindhoven; eindelijk weer los!

0
935
marathon-eindhoven-npsb-delnemers

Ruim 18.000 paar voeten gehuld in snelle loopslofjes en 65 collega’s in het witte politie hardloopshirt. Het was de opbrengst van de inschrijving voor de 32e marathon van Eindhoven.

De sfeer tijdens het marathonweekend (9 en 10 oktober) was meer dan prima. Deelnemers dolblij dat er eindelijk weer in wedstrijd verband gelopen kon en mocht worden, publiek uitgelaten langs de lijn.
In het bedrijfsrestaurant van het politiebureau aan de Mathildelaan was het gezellig druk. Waar de marathonlopers terugkwamen na het volbrengen van hun monstertocht over ruim 42 kilometer, vertrokken de helden van de halve afstand en 10 kilometer richting de start. De resultaten op de hele marathon werden – met het oog op het Europese politie kampioenschap in 2022 – met extra belangstelling gevolgd.

Het EK wordt volgend jaar onder auspiciën van de USPE door de NPSB in Eindhoven georganiseerd en de snelste zes politiemannen en -vrouwen zullen namens Nederland worden afgevaardigd. Onder het genot van een kop koffie en een broodje werd gezellig nagepraat; sterke verhalen over snelle kilometers en moeilijke momenten. En natuurlijk werden de plannen voor nieuwe hardloopavonturen gedeeld….