NK Wegwedstrijd 2023

0
1044
npsb wielersport

Op woensdag 24 mei 2023 vindt het NK wegwielrennen plaats op het wielerparcours van RWC Ahoy te Rotterdam. In tegenstelling tot de afgelopen jaren vindt de strijd om de Nederlandse titel dus niet plaats op de Nedereindse berg, maar wordt er gekozen voor het clubparcours in Rotterdam. Andere type renners kunnen hierdoor wellicht kans maken op een overwinning!

Net als voorgaande jaren wordt er in meerdere categorieën gestreden. De dag zal afgetrapt worden met de funkasse. Deze categorie is bedoeld voor elke fietsende collega,zonder wedstrijd-licentie. Je kan in deze categorie ervaring opdoen met de wedstrijdsport, maar ook als je het gewoon leuk vindt om eens een wedstrijdje te rijden en te kijken waar je staat. De funklasse rijdt eerst een aantal minuten geneutraliseerd, gevolgd door 45 minuten wedstrijd.

Bij de licentiehouders zijn er drie categorieën: de heren 45-, 45+ en de dames.

De 45- categorie rijdt 90 minuten. De 45+ categorie rijdt 75 minuten. Bij de dames zal afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepaald worden of zij gelijktijdig starten met een andere categorie.

Vooral de dames worden uitgenodigd om mee te doen aan dit NK Wegwielrennen. Laat je niet afschrikken door de naam NK, maar ga vooral de uitdaging aan en zie het als een leuk uitje!

De voorlopige planning is als volgt, maar kan wijzigen aan de hand van het aantal inschrijvingen.

12:00 uur Funklasse
14:00 uur Heren 45 –
14:02 uur Heren 45+

De dames wedstrijd zal aan de hand van het aantal inschrijvingen gelijktijdig starten met de funklasse of heren 45+. De dameskoers zal 75 minuten duren.
Inschrijven kan via; https://inschrijven.nl/form/2023052450272-nl
Volg ons ook op Strava & Instagram NPSB Wielersport