NPSB haakt aan bij NMK obstaclerun

0
1199

Wat enkele maanden geleden begon als een voorzichtige toenadering, eindigde op woensdag 8 september in een mooie samenwerking tussen politie en defensie bij het Nederlands Militair Kampioenschap (NMK) obstaclerun. Ruim vijftig collega’s van de politie grepen hun kans en deden mee aan de uitdagende run op het terrein van de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De organisatie – de sportcommissie van de landmacht – was blij, de NPSB zo mogelijk nog blijer. Blij met de mogelijkheid om aan te haken bij én een bijdrage te leveren aan een geweldig evenement.

NPSB laan
De samenwerking tussen defensie en politie was prominent zichtbaar op het sportveld tegenover het gebouw van de sportcommissie: de NPSB startboog verraadde de aanwezigheid van de politiesporters. Op het veld was een ‘NPSB laan’ opgebouwd met diverse ‘walls’ en een waterbak. Laatstgenoemde bleek een schot in de roos. Met temperaturen die de 28 graden aantikten en een brandende zon aan de hemel was de waterbak één van de favorieten onder de deelnemers.

Geen eremetaal
De politiedeelnemers startten in een aparte startgroep, los van het NMK. Ze streden dan ook niet mee om het eremetaal. Maar een kniesoor die daar mee zat! De ruim vijftig dienders die aan de start verschenen maakten er een eigen feestje van en verslonden de 36 obstakels verspreid over 12 lange kilometers.

Tevreden
Organisatoren Michel, Jeroen en Jeroen blikken tevreden terug. De samenwerking met de sportcommissie van de landmacht verliep meer dan prima en de deelnemers namens de politie waren enthousiast. Steeds vaker zoeken beide organisaties elkaar op om samen te werken. Een mooie ontwikkeling, want eerlijk is eerlijk, samen kun je meer en is het vele malen leuker!

Foto’s door de organisatie gemaakt zijn te vinden op www.sportcommissie.nl.