Landelijke Eenheid beleeft heerlijke laatste golfdag

0
1222
Het uitzicht vanaf de tee van eilandhole 8 blijft prachtig
Het uitzicht vanaf de tee van eilandhole 8 blijft prachtig.

Harderwijk/Zeewolde – Zo’n beetje op de gemeentegrens in Flevoland ligt golfbaan Golf4All Harderwijk (voorheen en binnenkort weer Harderwold geheten). Op vrijdag 3 september jl. was het tijd voor de zesde wedstrijd van de Politiegolftour 2021, georganiseerd door de trouwe organisatoren van de Landelijke Eenheid: Theo Hendriks, Willem Jas, Huub de Kock en Clemens Kouwenhoven. Voor hen werd het de laatste wedstrijd die zij organiseerden. Na 12 jaar werd het tijd om te stoppen (daarover later meer). Na veel afzeggingen en late aanmeldingen was de wedstrijd uiteindelijk bijna vol met 71 spelers die onder een heerlijk zonnetje vanaf 11.00 uur de baan in gingen.

Het blijft een raar spelletje
Wat het mooie is aan golf is tegelijk ook het frustrerende. Je hebt van die dagen dat alles lukt: een goede swing maken, recht slaan, het korte spel, putten, je hoeft er niet eens over na te denken en de holes lijken zo groot als meloenen. En dan heb je ook van die dagen dat diezelfde swing met vakantie is, je bal veel vaker dan je lief is in de rough terecht komt (of nog erger, onvindbaar is), je chips allemaal net te kort zijn en de putts uit de hole lippen. En het is bij iedere wedstrijd hetzelfde beeld: een deel van de spelers valt in de eerste categorie en een iets groter deel moet zich helaas tot de tweede categorie rekenen. Gelukkig zijn het niet iedere wedstrijd dezelfde spelers want ook dat is golf: echt iedereen heeft ups en downs. Maar man o man, wat kun je toch chagrijnig worden als het spel niet lekker loopt. En wat is het dan fijn als het mooi weer is en je in goed gezelschap loopt. Want het is nog steeds een waarheid als een koe: A bad day at the golfcourse beats a good day at the office!

Stefan in opperste concentratie
Stefan in opperste concentratie.

Golf4All gaat op de schop
Eén van de redenen voor de organisatoren om voor Golf4All Harderwijk te kiezen, is omdat de baan op de schop gaat. Negen holes worden omgetoverd naar een veld vol zonnepanelen en negen holes worden omgevormd naar een Par 3-4 baan die net als vroeger Harderwold gaat heten. Geen volwaardige baan meer dus voor de NPSB om een wedstrijd op te organiseren. Jammer, want het is een hele leuke, afwisselende baan waar je moet nadenken wat je doet (niet van “sla maar raak voor een knaak”) en soms om creatieve oplossingen vraagt. De baan lag er aardig goed bij al is wel te zien dat hier en daar het onderhoud achter loopt. De greens waren niet al te best met veel beschadigingen en erg wisselvallig van snelheid. Al hadden de prima scorende spelers daar zoals gewoonlijk geen last van. Maar onder een zonnetje ziet alles er beter uit dus was het makkelijk om de ongemakken door de vingers te zien. Het uitzicht van de tee op hole 8 met de green op een schiereilandje blijft gewoon prachtig.

 

Karel en Wil - 1e prijswinnaars LE Open 2021
Karel en Wil – 1e prijswinnaars LE Open 2021.

 

Hoge scores
Na afloop van de ronde was het goed toeven op het terras. Omdat er geen shotgun was maar een twee teestart duurde het bijna twee uur voordat iedereen binnen was. Jammer dat niet alle spelers het geduld op brachten om op de prijsuitreiking te wachten. Clemens maakte de uitslag bekend en Theo reikte de prijzen uit. Traditiegetrouw werd er begonnen met de birdies. Spelers die één slag onder par maken, krijgen een klein tinnen vogeltje uitgereikt. Deze keer aan:

In de hogere handicapcategorie (19.1 – 36) ging de eerste prijs niet voor het eerst dit seizoen naar Wil Giesbertz (KMAR) die maar liefst 42 punten bijeen sloeg. Zijn vierde score boven de 40 alweer in deze golftour. Hij is in het klassement voor “Politiegolftopper van het jaar” al bijna niet meer te achterhalen. De tweede plaats was voor Philip van den Hil (PDC) met 39 punten , gevolgd door Klaas Nienhuis (LE) met 37 punten op de derde plaats.

In de hogere handicapcategorie (0 – 19) hadden de drie prijswinnaars allen 40 punten bijeen gespeeld. Dan gaat de handicap meespelen want hoe lager deze is, hoe moeilijker het is om een goede score neer te zetten. En zo kon het gebeuren dat Karel Vingerhoets (KMAR) met handicap 9,7 op fraaie wijze zijn eerste overwinning in een politiegolfwedstrijd boekte. Rob van Loveren (Midden NL), met handicap 14 ook niet de minste, volgde op plek twee en Paul Stork (NH) met handicap 16,6 eindigde als derde.

In het klassement “Politiegolfer van het jaar” blijft het bovenin spannend nu Rob van Loveren de eerste plaats weer heeft over genomen van Michel Dijkstra, die naar plek 3 is gezakt. Stephan van der Noordt, titelhouder uit 2019, heeft zich naar de tweede plaats opgewerkt. Het verschil tussen de eerste drie bedraagt maar één punt. Bij het NK Stableford op 20 september a.s. zal de ontknoping plaats vinden.

Clemens-Theo-Willem-Huub - bedankt voor jullie inzet
Clemens, Theo-Willem en Huub, bedankt voor jullie inzet.

Afscheid
Na de prijsuitreiking nam gedelegeerde golf Petra nog even de microfoon om aandacht te besteden aan het afscheid van de golforganisatie Landelijke Eenheid. Petra merkte op dat het jammer is dat er geen opvolging is gevonden zodat de wedstrijd uit de kalender verdwijnt. Deze plek zal worden opgevuld door de eenheid Oost-Nederland. Petra haalde ook aan dat de Landelijke Eenheid er bijna vanaf het begin van het politiegolf bij was. De samenwerking verliep niet altijd even glad, soms waren er meningsverschillen en plooien glad te strijken.  Petra gaf toe veeleisend en perfectionistisch te zijn en dan loopt de communicatie wel eens wat minder. Maar we kwamen er altijd wel weer uit. Uit later gevonden notulen bleek dat de golforganisatie Landelijke Eenheid (toen nog met Trix Moree in de gelederen) al in 2009 was aangehaakt bij een overleg om het politiegolf op de kaart te zetten. Wat na zoveel jaar goed gelukt is en daar heeft de LE zeker aan bijgedragen.

Clemens, Theo, Huub en Willem kregen met veel applaus ieder een aardigheidje uitgereikt voor hun inzet in de afgelopen jaren. We wensen hen het allerbeste toe en uiteraard hopen we hen nog regelmatig bij de wedstrijden te zien.

Afsluiting
Met een behoorlijk deel van de spelersgroep werd de golfdag afgesloten met een zgn. “blauwe hap”: nasi met diverse soorten vlees, ei, zuur en kroepoek. Een lekkere en gezellige afsluiting van een heerlijke dag.

Downloads:
LE Open 2021 – uitslag
PGVHJ 2021 – klassement per 03092021