Politiesportdag NPSB groot succes!

0
1061

Afgelopen vrijdag stroomden vanaf 8 uur in de ochtend een kleine 500 politiecollega’s en vrijwilligers binnen op het terrein van Mudmasters in Biddinghuizen. Petra Bosman, voorzitter van de Nederlandse Politie Sport Bond (NPSB) heette iedereen van harte welkom om samen de sportieve uitdagingen aan te gaan. De 16 teamcaptains stonden te popelen om met hun teams het Mudmasters obstacle parcours te bedwingen. Ook de (politie)specifieke onderdelen zoals de swim-run en de Profit onderdelen spraken tot de verbeelding.

Ruim 40 vrijwilligers zorgden samen met de organisatie van de Mudmasters voor een geoliede ‘operatie’. Om 10 uur gingen de teams van start, geholpen door opzwepende muziek, speaker Piet Kelder en een gezamenlijke warming-up van Mudmaster Brian. Het was de eerste keer voor het team van de Landelijke Meldkamer Samenwerking. Met een bijna pensionado en een jarige te midden van de deelnemers een vrolijke start van de dag!

De collega’s lieten zien wat ze waard waren: klimmen, klauteren, heel veel natte pakken halend en kruipend door de modder zag de organisatie alleen maar lachende gezichten. Af en toe met een bloedserieuze en fanatieke collega, maar vooral met teamspirit. Bijzonder om te noemen is het team van de Koninklijke Marechaussee. Een van hun teamies kon vanwege een handicap maar één arm gebruiken. Samen met zijn collega’s zette hij een prachtige prestatie neer.

Alle deelnemers kregen een Mudmaster finisher t-shirt, een handdoek en een uiteraard alcoholvrij biertje toen zij de laatste hindernis bedwongen hadden. Een opmerking van een collega: ‘Dit is de mooiste dag van het jaar met mijn collega’s!’

Voor en na de sportieve onderdelen was er tijd om bij de sponsoren Loyalis, PZP/CZ en de collega’s van het Fietsplan mee te doen aan een wedstrijdje spinning en je eigen smoothie bij elkaar te fietsen. Ook kon men een mooie MTB winnen. Vertegenwoordigers van Fit@np waren aanwezig om belangstellenden te informeren over hun activiteiten binnen de eenheden op het gebied van vitaliteit.

De uitsmijter van de dag was zoals vanouds het trouwtrekken. Onder het kundig oog van scheidsrechter Jos verzamelden de teams zich achter de politielinten om hun team aan te moedigen. Drie dames en drie heren per eenheid mochten de strijd aangaan, aangemoedigd door zeer fanatieke collega’s. De grande finale ging uiteindelijk tussen de eenheden Amsterdam en Rotterdam. Met alles wat zij in zich hadden was het een ware strijd der titanen. De overwinning ging uiteindelijk naar onze Rotterdamse collega’s.

Maar welke eenheid zou dit jaar de felbegeerde wisselschaal winnen?

Op het sponsorplein verzamelden zich vol spanning de moegestreden collega’s. Een mooie derde plaats was voor Zeeland-West-Brabant. Een hele close finish was er tussen de eerste en tweede plaats. Een verdiende tweede plek voor de eenheid Amsterdam en 2022 was het jaar voor de eenheid Rotterdam! Onder luid gejuich werd de schaal in ontvangst genomen.

Alle stralende gezichten, ook van de niet winnaars, spraken boekdelen. De collega’s keerden huiswaarts en het bestuur van de NPSB nam de tijd om de vrijwilligers hartelijk te bedanken.

Bijzonder om te vermelden is dat 11 vrijwilligers deelnemers waren van de herstelsportactiviteiten van de NPSB. Collega’s die nog niet zo lang geleden door bewegen en sporten aan zichzelf gingen werken. Vaak vanuit zware fysieke en/of mentale uitval. En daar stonden ze, sommigen al vanaf de dag ervoor bij de opbouw. Slapen in een tent op veldbedden in een best wel koude nacht, samen met de bondsmanagers en ondergetekende. Extra trots op deze collega’s!

Thuis gekomen stroomde de app vol met berichten van de teamcaptains. Enkele quotes:

‘Grote dank voor de organisatie, jullie, de vrijwilligers en MM organisatie. Echt een hele leuke dag met een fantastische sportfinale.’

‘Bedankt voor de leuke dag echt petje af en we kijken uit naar volgend jaar.’

‘Ook de groentjes van LMS hebben een fantastische dag gehad. We gaan vast trainen voor volgend jaar om weer met jullie mee te kunnen doen! Dank allemaal voor de sportiviteit en Jacqueline & Michel (en al die mensen om jullie heen) heel veel dank voor alles.’

‘Ook vanuit Noord-Holland een hele mooie dag beleefd! Veel positieve reacties gehad, dank daarvoor!’

‘Namens alle deelnemers uit Amsterdam bedankt voor de organisatie en alle deelnemers voor een leuke dag. Tot volgend jaar!’

De politiesportdag 2022 was een groot succes!

Volgend jaar gaan wij voor nog meer deelnemers dus zet alvast in je agenda. Begin 2023 zullen wij de datum van de politiesportdag 2023 communiceren via de teamcaptains en intranet!

Namens het bestuur en medewerkers,
Cynthia Dorland, bestuurslid NPSB
Michel Hagenbeek, organisatie en bondsmanager NPSB
Jacqueline Rustidge, organisatie en bondsmanager NPSB

Uitslag:

 1. Rotterdam
 2. Amsterdam
 3. Zeeland-West-Brabant
 4. Oost-Nederland
 5. Landelijke Eenheid
 6. Noord-Holland
 7. Politieacademie
 8. Noord-Nederland/LE
 9. Midden-Nederland
 10. Den Haag
 11. KMar
 12. Limburg
 13. PDC
 14. Oost-Branbant/LE
 15. LMS
 16. KL/Staf