Politiesporters genieten volop tijdens Zevenheuvelen-weekend

0
894
Winst voor politie topteam 1 in bedrijvenrun
Winst voor politie topteam 1 in bedrijvenrun

Het weekend van 19 en 20 november stond Nijmegen in het teken van de Zevenheuvelennacht en Zevenheuvelenloop. Zo’n 115 collega’s togen naar de trotse Keizerstad om deel te nemen aan een of beide evenementen. En niet zonder succes. Persoonlijke grenzen werden verlegd over 7 of 15 kilometer. En als klap op de vuurpijl mocht politie topteam 1 in de bedrijvenrun op het hoogste schavot plaatsnemen. Iedereen genoot volop van de prachtige, herfstachtige route. Dat hierbij een paar heuvels moesten worden bedwongen was bijzaak.

IJzige omstandigheden en bijzondere lichteffecten
De belangstelling onder collega’s voor de Zevenheuvelennacht bleef wat achter bij de verwachting. Desondanks verscheen een mooie groep aan de start. Onder ijzige omstandigheden liepen ze de route van 7 kilometer. Onderweg werden ze verrast met bijzondere lichteffecten en muziek. Een voor een bereikten ze de finishlijn met een grote glimlach op het gezicht.

Kop koffie en een warme douche
De Zevenheuvelenloop kon traditiegetrouw op veel belangstelling rekeningen. Circa 100 collega’s verzamelden in het bedrijfsrestaurant van het bureau aan de Stieltjesstraat. De sfeer was uitgelaten, iedereen was oprecht blij dat ze na twee Zevenheuvelenloop-loze jaren weer mochten starten op de najaarsklassieker. Klokslag 13:00 uur ging de eerste wave van start waarnaar stapsgewijs de meute van ruim16.000 hardlopers in beweging kwam. Hoewel buienrader aangaf dat vanaf 13:00 uur Pluvius zijn sluizen wagenwijd zou openzetten, vielen de omstandigheden erg mee. Temperatuur was fris maar prima om te lopen en er was weinig wind. Pas tegen 14:00 uur, het moment dat de eerste politie-deelnemers de finishlijn bereikten, begon het licht te regenen. Niet erg, want aan de Stieltjesstraat wachtte iedereen een kop koffie en een warme douche. En voor wie wilde waren de studenten van FSV Praktisch, de studievereniging van de fysiotherapie opleiding in Nijmegen, aanwezig om de vermoeidheid uit de benen te masseren.

Winst
Nog nauwelijks bijgekomen van haar eigen race werd gedelegeerde Jacqueline gebeld door de organisatie. Het was hét telefoontje om te vertellen dat politie topteam 1 nog niet naar huis kon maar zich om16:00 uur moest melden voor de prijsuitreiking van de bedrijvenrun. Welke kleur het zou worden verklapte de organisatie nog niet. De spanning steeg naar grote hoogte toen de top drie teams zich voor de uitreiking bij het schavot meldden. Nadat team drie en twee genoemd waren was het duidelijk; van de 241 deelnemende teams kwam politie topteam 1 als beste uit de bus. Plek twee was voor het team van Lanschot en Kempen en op de derde plaats eindigde 11 Luchtmobiele brigade. Trots nam teamcaptain Jacqueline de trofee in ontvangst. Een trofee dat symbool stond voor de prestatie van alle deelnemers van de politie. Gehuld in het witte politie hardloopshirt hadden ze met z’n allen een geweldig visitekaartje van een fitte organisatie afgegeven.

Met dank aan…
Ook dit jaar was de NPSB met de politiedeelnemers te gast op het bureau aan de Stieltjesstraat. In goed overleg met de teamleiding werden de collega’s uit het hele land – van Friesland tot Limburg en van Noord-Holland tot Gelderland – op het bureau ontvangen. Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers Carola, Joop, Maximilian, Jack en Frank. Dankzij hun inzet verliep alles op rolletjes. Als vanouds!

Foto’s: met dank aan Bjorn Parée.

Jacqueline en Janneke
Gedelegeerden NPSB atletiek