Schietsport introduceert Klein Kaliber Karabijn Schieten 12 meter!

0
2280

Tijdens het tweede deel van de NPSB kampioenschappen Sportwapens op 3 juni aanstaande in Barneveld wordt het populaire onderdeel KKK (klein kaliber karabijn) toegevoegd. Deze indoor discipline is laagdrempelig en wordt zowel in de knielende houding, als in de liggende houding op 12 meter geschoten met .22 munitie. Dit onderdeel is de laatste jaren erg populair geworden en kan nog steeds rekenen op een groeiende belangstelling. Een klein kaliber karabijn is een kort grendel geweer met of zonder patroonhouder. In dat laatste geval is het een enkellader. Het mag ook een ERMA karabijn zijn, die velen van ons misschien nog wel zullen kennen. De ERMA is een afgeleide van zijn grotere broer, de .30 M1 karabijn, eens ons dienstwapen.

Wapens zijn op de baan voorhanden.

Het is uiteraard toegestaan om met je eigen KK Karabijn te schieten.

De schijven of doelen zijn een stuk groter dan die van het klein kaliber geweer (KKG) schieten, ook op 12 meter. Daar waar de tien bij KKG schieten niet meer dan een puntje is, is dit bij KKK vergroot tot een rondje van iets meer dan 12 mm. Grote kans dat je hierdoor veel meer tienen schiet.
Het KKK schieten wordt als wedstrijd gepresenteerd, natuurlijk samen met een wisselbeker en NPSB medailles. Het inschrijfgeld is € 5,- per wedstrijd van 60 schoten. Munitie moet apart worden betaald. Je kunt dus aan twee wedstrijden KKK meedoen, knielend en/of liggend. Wat jij leuk vindt.
Vind je een wedstrijd nog even te vroeg, maar wil je wel schieten, dan kun je in de vorm van een clinic deelnemen. Hier kun je geen prijzen mee winnen, maar wel kennis maken met deze vorm van schietsport. Instructeurs zullen jou begeleiden en wegwijs maken, waarna je een aantal schoten zelfstandig mag schieten. Deelname aan de clinic is GRATIS, maar munitie moet wel betaald worden.

Heb je zin om deel te nemen aan deze NPSB kampioenschappen? Het volledige bestaande programma bestaat uit:

  • 50 meter klein kaliber geweer, liggende houding
  • 50 meter vrij pistool, staand
  • 10 meter luchtgeweer, staand
  • 10 meter luchtpistool, staand

en nu voor het eerst uitgebreid met

  • 12 meter klein kaliber karabijn, liggende houding
  • 12 meter klein kaliber karabijn, knielende houding.

Geef je tijdig op voor een of meerdere onderdelen via de baanplanner van onderstaande schietvereniging.

Geen wedstrijd, maar wel schieten, geef je dan op voor de clinic, KKK!

Dat kan via een mailtje aan Gert Jan Hoolwerf:
gertjan.hoolwerf@politiesport.nl
Wij ontvangen je graag op de schietbanen van SV De Eendracht, Thorbeckelaan 113 te Barneveld. Kantine aanwezig.
Voor meer informatie en telefoonnummers, zie politiesport.nl, en ga via Sporten naar Schieten.

De schietsportgedelegeerden,
Gert Jan, Koos en Paul.