Team KMAR wint 7e Polmar-Cup

0
833
Team KMAR met de wisselbeker.

Heelsum – Al twee weken werd er regen voorspeld en niemand had verwacht dat het één van de meest zalige herfstdagen zou worden. Op vrijdag 5 november jl. togen 12 spelers van Team Politie en 12 spelers van Team KMAR naar golfbaan Heelsum voor de jaarlijkse PolMar-cup. De 2020-editie was geschrapt om bekende redenen maar dit jaar kon hij weer doorgaan. Na de ontvangst met koffie/thee en cupcake en de korte briefing toog bijna iedereen naar de driving-range voor de warming-up. Vervolgens werden onder een heerlijk zonnetje om 09.42 uur de eerste ballen richting fairway geslagen. Het werd een heerlijke golfdag!

Soort Ryder Cup
De PolMar-cup is een wedstrijd á la Ryder-cup: matchplay als koppel (eerste 9 holes) en als single (tweede 9 holes). Voor team Politie geldt een kwalificatie via de Politiegolftour, voor team KMAR selecteert de teamcaptain zijn spelers omdat hij een kleinere groep collega’s tot zijn beschikking heeft. Omdat de gezamenlijke handicaps van de teams niet ver uit elkaar lagen, werd besloten om zonder handicapverrekening te spelen. De eerste negen holes werd er greensome gespeeld: beide spelers van het koppel slaan af, de beste bal wordt gekozen en vervolgens speel je om-en-om totdat de bal is uitgeholed.

De wedstrijd is populair vanwege de competitie, de grootspraak vooraf en toch de onderlinge verbinding. Geen team wil verliezen want dat mag je een jaar lang aanhoren.

Helaas konden beide teams dit jaar niet in teamkleding spelen. Vanwege een verbouwing in het clubhuis van Heelsum waren de kleedkamers niet beschikbaar. En om nu 24 spelers in de toiletruimte zich om te laten kleden, dat was gezien de corona-maatregelen ook geen optie.

Spannende strijd
In de voorgaande zes edities had team Politie vijf keer gewonnen waarvan de laatste drie keer op rij. Team KMAR was uiteraard gebrand op een overwinning en die zou er ook gaan komen. In de greensome sloeg team KMAR al hard toe: één partij werd gelijk spel, de overige vijf matches werden gewonnen. In de singles vocht team Politie zich knap terug wat bij het verwerken van de score tot een gelijk spel leidde. Echter, verliespartijen van de laatste twee koppels (waarbij de dames Kelly en Petra het helemaal bont maakten met 6 down…AU!) deden team Politie de das om. Team KMAR won verdiend met 10,5 tegen 7,5 en mogen zich een jaar lang PolMar-cup kampioen noemen. Met welgemeende felicitaties overhandigde Petra de wisselbeker aan Jan en bedankte iedereen voor de deelname. Na een overheerlijke borrelplank met bijbehorende drankjes ging iedereen tevreden huiswaarts.

 

 

Download uitslagen: PolMar-cup 2021 – volledige uitslagen