Zevenheuvelenloop 2023: politie topteam weer op het hoogste schavot!

0
176

Met één topteam en 140 individueel ingeschreven collega’s van politie en Koninklijke Marechaussee was de NPSB op zondag 19 november goed vertegenwoordigd bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ondanks dat niet iedereen in het topteam top fit was, was de gezamenlijke prestatie voldoende om voor het tweede achtereenvolgende jaar met de hoofdprijs in de bedrijvenrun aan de haal te gaan.

Het bedrijfsrestaurant van het politiebureau aan de Stieltjesstraat was zondag 19 november de plek van samenkomst van alle NPSB deelnemers. Vanaf 11:00 uur druppelende ze binnen. Gedelegeerde Janneke heette samen met vaste vrijwilligster Carola iedereen van harte welkom waarna uitleg over de kleed- en douchegelegenheid bij het nabijgelegen Gymnasium volgde. Ook deelden ze een lunchpakket en een lekkernij voor na afloop, aangeboden door de NPSB.

Terwijl de laatste lopers arriveerden, vertrokken de eersten al richting de start. Aan de Zevenheuvelenloop nemen  jaarlijks zo’n 22.000 hardlopers deel, het duurt dan ook een uur voordat iedereen weggeschoten is voor de vijftien mooie maar ook zware kilometers af te leggen. De meeste ‘vroeg-starters’ hadden geluk; zij liepen onder prima weeromstandigheden. Degene die om 15:00 uur nog niet binnen was kreeg een bak met regen te verwerken. Wat ze allemaal onderweg kregen, was een prachtig herfstdecor. Goud, geel en bruine bladeren dwarrelden neer op de duizenden hardlopers en sierden het parcours.

Terug in het bedrijfsrestaurant waren na afloop van de race louter blije gezichten. Waar de een enorm hard had gelopen, had de andere geweldig hard genoten. De saamhorigheid was voelbaar, de gezelligheid zichtbaar. Persoonlijke resultaten werden onder het genot van een broodje en een kop koffie uitgewisseld en de vermoeide spieren werden los gemasseerd door studenten van de fysiotherapie opleiding. Dat was ook het moment dat teamleider van het NPSB-topteam het inmiddels bekende telefoontje van de organisatie ontving dat ze weer op de prijsuitreiking van de Dustin Bedrijvenrun werden verwacht. Het is op dat moment nog niet bekend welke positie het team heeft bereikt. Het verlossende woord kwam op het moment dat de concurrenten werden opgeroepen om het podium te betreden…. Het NPSB team was weer de winnaar! Met slechts 5 punten verschil waren de politie-lopers MSD Animal Health Boxmeer 1 te snel af. 11 Luchtmobiele Brigade pakte brons.

De politiedeelname aan de Zevenheuvelenloop wordt mogelijk gemaakt door de NPSB met ondersteuning van de vaste vrijwilligers Carola, Joop, Maximiliam en Jack en de gastvrijheid van basisteam Nijmegen-Noord. Deze najaarsklassieker blijft onverminderd populair en zal daarom ook in 2024 op de NPSB sportkalender te vinden zijn. Heb je deze mooi loop dit jaar gemist? Volgend jaar zijn we dus weer van de partij!