Zonovergoten golfdag tijdens KMAR Open

0
769
Putten viel niet mee op de extreem trage greens

Leeuwarden – Na twee keer verzetten (eenmaal om persoonlijke redenen, eenmaal vanwege een onverwachte winterdag met code oranje) kon op dinsdag 17 mei jl. dan eindelijk het KMAR Open doorgaan. En of de golfgoden het zo bedoeld hadden, blijft onbekend maar het werd een heerlijke dag met veel zon, weinig wind, gezellige deelnemers, heel fijne gastvrijheid op golfclub Groene Ster, ongelooflijk trage greens en een nieuwe KMAR-golfer van het jaar. Helaas waren er mede door veel vakantiegangers minder deelnemers dan gehoopt, maar toch wisten 48 spelers de weg naar het hoge noorden te vinden. Met complimenten voor degenen die uit de omgeving Rotterdam kwamen: twee-en-half uur rijden voor een NPSB-wedstrijd vinden wij een duimpje omhoog waard.

Gastvrij
Een (politie)golfdag valt of staat mede door de gastvrijheid op de baan waar we te gast zijn. Soms is dat wat minder maar meestal gaat het goed. Op golfbaan Groene Ster zijn er een kei in: om gasten zich welkom te laten voelen. Daar worden organisatoren en spelers altijd erg blij van. Van de manager tot de medewerkers van receptie en horeca: onze complimenten en dank voor jullie inzet om onze wedstrijd te laten slagen!

Heel erg l-a-n-g-z-a-a-m
Om het maar alvast gezegd en het er dan niet meer over te hebben: de greens waren echt heel erg langzaam. We werden eerst op het verkeerde been gezet door de oefengreen, die liep eigenlijk best aardig. Maar in de baan was het een drama: veel droge plekken (schimmel?) en eigenlijk alle greens hadden een maaibeurt nodig. Misschien dat de greenkeepers door het groot onderhoud van de week ervoor daar geen tijd voor hadden gehad, maar dat was echt de enige smet op de verder prima verlopen dag. Voor wie dit item niet snapt: golfers worden gelukkig van goed lopende greens zodat de bal zijn lijn en snelheid houdt en er gescoord kan worden. Het geeft te denken dat er in de wedstrijd maar vier birdies werden gemaakt.

Toch prima scores
Zoals altijd waren er spelers die zich van de omstandigheden niets aantrokken en een prima score binnen brachten. Alle winnaars hadden (ruim) meer dan 30 punten met één uitschieter boven de 40. En dat was knap van die uitschieter na drie maanden niet spelen vanwege een hardnekkige blessure. En oh wat was ze gelukkig dat ze weer kon spelen!  De baan zelf is hartstikke leuk om te spelen: veel doglegs, veel water, veel nadenken over de volgende slag. Het is zeker geen “sla-maar-raak-voor-een-knaak-baan”.  De ballen op de driving-range zijn gratis, de oefenfaciliteiten prima, het eten heel erg lekker (en veel!) dus alle reden om nog eens terug te gaan. Het is een leuke baan voor een NK dus wie weet in de toekomst….?

 

De prijsuitreiking
Na het verwerken van de scores werd aan de hand van de inschrijvingen de handicap categorieën bepaald zodat iedere groep ongeveer hetzelfde aantal spelers kreeg. Deze keer geen aparte categorie voor de single handicappers (t/m 9.9) omdat er maar vier waren. Na het reken- en sorteerwerk in Excel kwamen de volgende prijswinnaars naar voren:

Lage handicap 0 – 16.0:

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Punten
1Paul SimpelaarNoord-Holland14,41835
2Petra van den AardwegPDC14,81935
3Hans SnipNoord-Holland15,21935

 

Mid handicap 16.1 – 22.0: 

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Punten
1Tineke KuivenhovenGast21,02641
2Wil GiesbertzKMAR21,91937
3Michel DijkstraAmsterdam16,31937

 

Hoge handicap 22.0 – 36.0: 

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Punten
1Albert de BreeKMAR23,32435
2Trix  MoreeLandelijke Eenheid26,43333
3Siebes Dekker *Gast26,53331

 

* Ron van Herk was eigenlijk derde met 32 punten maar hij was afwezig bij de prijsuitreiking vandaar dat zijn prijs ten goede kwam aan de nummer vier op de lijst (conform informele afspraken binnen de golfsport).

Zoals gezegd, werden er maar vier birdies geslagen en wel door Arjan de Haas, Rick van den Berg, Paul Simpelaar en Petra van den Aardweg. De neary op hole 6 was voor Wil Giesbertz, die op hole 14 voor Dennis Pistoor en de tweary die tijdens de wedstrijd van hole 11 naar 12 werd verhuisd (lang verhaal, niet interessant), werd geslagen door Bob Verkaik.

Download: KMAR Open 2022 – uitslag

Heerlijke nazit
Degenen die zich hadden opgegeven voor het eten werden flink in de watten gelegd. Zowel de vlees-, vis- als vegetarische dagschotel waren uitstekend en werden vergezeld van salade, friet en een werkelijk overheerlijke aardappel gratin. Jammer dat er geen “doggy bags” waren. Er werd niet alleen gesmuld maar ook gezellig nagepraat en alweer vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd en die is al op woensdag 25 mei: het Rotterdam Open op golfbaan Kleiburg. En dat wordt voor de meesten ook weer een verre rit. Gelukkig is de weersverwachting goed. Voor wie het betreft: graag tot dan! 

Wil & Petra,
organisatie KMAR Open