Bemanning klaar voor herstelsportreis 2022

0
739
5e-bijeenkomst-van-de-npsb-herstelsporters

Een presentatie over slaap, sport en bewegen, een koud-water dip en een ‘go Dutch’ lunch. Dit waren de ingrediënten van de 5e bijeenkomst van de NPSB herstelsporters, ter voorbereiding op de herstelsportreis naar Schotland. In augustus vormt de groep de bemanning van traditioneel zeilschip de Flying Dutchman.

In de kantine van atletiekvereniging Isala’96 in Kampen vertelde oefentherapeut Vera Schoorlemmer over het belang van een goede nachtrust. ‘Slaap hygiëne’ en technieken om slaap te bevorderen, het kwam allemaal voorbij in haar verhaal. Na de presentatie trok iedereen de sportkleding aan voor een training op de atletiekbaan. Springtouwen, medicine ballen, rekstokken en opstap-banken, de groep kreeg een afwisselende training voorgeschoteld waarbij er tussendoor werd gedribbeld en gewandeld. Alles binnen de eigen persoonlijke mogelijkheden. Om de training in stijl af te ronden werd de kliko uitgeboend en gevuld met water en ijsblokjes. Een ieder die wilde kon vervolgens onder begeleiding een koud-waterdip nemen. De nieuwsgierigheid was groot en velen maakten gebruik van de gelegenheid. Voor de lunch had iedereen iets meegebracht. Dit resulteerde in een zeer gevarieerde lunch: suikerbrood, meloen, kaas, tomaat, eieren, appels brood, het vond allemaal gretig aftrek. Na de lunch keerde iedereen weer huiswaarts. Een stukje wijzer en een beetje fitter, klaar voor vertrek naar Schotland!

De NPSB herstelsport is bedoeld voor collega’s met een mentale en/of fysieke blessure. Tijdens het herstelsport-traject wordt sport en bewegen ingezet om het herstel te bevorderen en om de collega’s meer drijfvermogen te geven. Daarnaast is er aandacht voor verschillende onderwerpen die met vitaliteit te maken hebben. Voor meer informatie over de NSPB herstelsport:npsbkantoor@politiesport.nl