Eerste NSPB kitesurf clinic daverend succes

0
413
eerste-npsb-kitesurf-clinic

Onlangs vond de allereerste NPSB kitesurf clinic plaats. De weergoden waren die dag goed gestemd en zorgden voor ideale kitesurf omstandigheden: veel wind, zon en een temperatuurtje van ongeveer 20 graden. Deelneemster Sanne deelt haar ervaringen.

‘Op 31 mei om 12.00 uur werden we verwacht bij Kitesurfschool.nl in Scheveningen. Leuk om kennis te maken met collega’s en om bekenden te zien. Na een welkomstdrankje en een welkomstpraatje werden we ingedeeld in groepjes.

Nikita, de initiatiefneemster van de clinic, bleek mijn instructrice en we kregen gelijk een heleboel attributen aangereikt om aan te trekken: een pak, een helm, een harnas, een safety leash en natuurlijk moesten we ook diverse kites meenemen het strand op. Na een veilige plek gevonden te hebben (je wil geen toeristen aanvallen met de oefenvlieger) kregen we eerst uitleg hoe de kite opgepompt moest worden en hoe je hem neerlegt zonder dat hij wegwaait. Vervolgens kregen we uitleg over de powerkite, de oefenvlieger.

Ik was een duo met Jaleesa en de powerkite besturen ging erg makkelijk. Maar daarna gingen we wisselen met het andere duo en moesten we de echte 5.0 meter kite in bedwang houden. Deze was uiterst gevoelig en na meerdere crashes lukte het dan toch om deze in de lucht te houden. Ik dacht, kom maar op met dat kiteboard, maar zo snel ging dat niet. Er waren woeste golven in de zee en het was de bedoeling om de kite ook met één hand te besturen. Dat was wel even andere koek. Uiteindelijk lukte dat ook en mochten we ‘bodydraggen’. Dat kwam erop neer dat je jezelf door de kite in het water liet voortslepen. Met windkracht 6 ging dat aardig hard! Gelukkig kon ik ook nog de andere kant op richting het strand, want de bodem niet meer voelen en dan toch de kite onder controle houden was wel even slikken. Met deze oefening had ik toch echt het kite-gevoel te pakken en was het jammer dat de les erop zat.

Na een warme douche konden we even naborrelen onder het genot van een warm drankje en kregen we verse pizza. Wat een gezelligheid en een saamhorigheidsgevoel onder de collega’s. Voor mij een super geslaagde dag!’