Nieuwe kampioenen op de fiets!

0
628
NK weg

Afgelopen periode zijn er binnen de wielersport twee NK´s geweest waarbij er weer kersverse kampioenen zijn gehuldigd.

Op 8 april 2023 vond het NK tijdrijden plaats in Almere. Deze 28 kilometer lange tijdrit werd door Manoah de Groot met gemiddeld 44,4 kilometer per uur afgelegd. Hierdoor kreeg hij de rood-wit-blauwe trui en mag deze een jaar lang dragen! Het podium werd compleet gemaakt met Glenn Edelenbos en Melvin Bos. Bij de vrouwen won Corina Verduijn.

Op 24 mei 2023 was het tijd voor de wegwedstrijd. Dit werd deze keer op een nieuw parcours gehouden, namelijk het wielerparcours van de vereniging RWC Ahoy in Rotterdam. Het betrof een bochtig parcours wat ervoor zorgde dat het weer een ander type wedstrijd werd dan voorgaande jaren. Er deden redelijk wat kleppers mee dus het verloop van de wedstrijd en kon alle kanten opgaan. Toch was er bij de mannen ook dit jaar weer een kopgroep die ging sprinten voor de overwinning. De kopgroep bestond uit Luuk Wuisman, Melvin Bos en Addy van Stiphout. Addy won de sprint, gevolgd door Melvin en Luuk. Addy was de grote verrassing van de dag omdat hij voor de eerste keer deelnam aan het NK van de NPSB en meteen wist te winnen. Addy is in het verleden een veelbelovende renner geweest dus met zijn wedstrijdervaring zat het wel goed. Luuk wist voor de tweede keer op rij in de beslissende kopgroep tijdens het NK te zitten. Hij blijkt dus een neus te hebben voor de goede ontsnapping! Melvin wist dit jaar bij zowel het NK tijdrijden als bij het NK weg op het podium te komen en kon zijn prijzenkast dus weer mooi aanvullen met twee medailles.

Ook dit jaar werd er bij het NK weg weer gereden bij de funklasse, een categorie die is opgericht om collega´s ervaring te laten opdoen bij het rijden van wedstrijden. Ook daar wist een kopgroep weg te rijden en won Maarten Mollink. Bij de vrouwen won Maam de Ridder voor Mariecke Nooy. Zij zouden samen gaan sprinten voor de overwinning, maar kwam Mariecke net daarvoor ten val. Beterschap voor haar!

Komend jaar is er nog een kans op de rood-wit-blauwe trui, namelijk op woensdag 11 oktober 2023 in Oldenbroek met de discipline mountainbike. Binnenkort wordt hier meer informatie over gedeeld! Houd de datum alvast vrij!