NPSB atleten actief tijdens Militair Kampioenschappen baanatletiek

0
392
militair-kampioenschappen-baanatletiek

Op donderdag 11 mei was Uden the place to be voor nationale politie baan-atleten. Hoewel de NPSB deelnemers buiten mededingen van het kampioenschap deelnamen, stond er wel iets op het spel, namelijk kwalificatie voor het USPE (politie) EK baanatletiek later dit jaar in Praag.

De oorspronkelijke deelnemerslijst van de politie zag er aanvankelijk indrukwekkend uit. Maar helaas haakten op het laatste nippertje collega’s af vanwege blessureleed of werkverplichtingen. De NPSB deelnemers kwamen in actie op de 100 meter sprint, discuswerpen, kogel stoten, 3000 meter (vrouwen) en 5000 meter (mannen). Op de verschillende onderdelen ontstond een mooie strijd tussen NPSB deelnemers en deelnemers van de verschillende militaire onderdelen.

Jesper (Oost-Nederland) viel op met een snelle 5000 meter.  In slechts 15:42 minuten raffelde hij de 12,5 ronden op de Mondobaan in Uden af. Het was ruim voldoende voor kwalificatie voor Praag. Als tweede finishte Bastiaan, die zich ook verzekerde van een ticket naar Praag. Als derde eindigde Marck (KMar). Sander (Rotterdam) van origine een triatleet, waagde zich ook aan de 5000 meter en finishte als 4e NPSB deelnemer. Eline (PA) zette de 3000 meter volledig naar haar hand en gaat straks ook mee naar Praag. De sprint werd gewonnen door KMar collega Joey. Hij voegde zich hiermee toe aan het sprint-duo dat Nederland mag vertegenwoordigen op het EK.

militair-kampioenschappen-baanatletiek

Werpsters Nicky en Lara bleken het sterkst op het onderdeel kogelstoten. Beiden waagden later op de middag nog een gokje op het discuswerpen.

De voorlopige selectie is inmiddels bekend gemaakt bij de deelnemers.

Foto’s met dank aan Buddysport.nl