Factor wind van belang op Rotterdam Open Golf

0
715
Even wat broodnodige rust tijdens de wedstrijd

Brielle – Voor deelname aan de NPSB-golfdag op de dag voor Hemelvaart hadden zich 72 deelnemers aangemeld. Dat we met slechts 63 spelers golfbaan Kleiburg ingingen, stemden de organisatoren verdrietig. In de laatste week en zelfs de dag ervoor meldden collega’s zich af. Werkgerelateerd waren 2 KMar collega’s met een extra dienst op Schiphol verontschuldigd, maar de betaling aan de baan voor alle overige late afmelders is zondegeld. Een oproep aan ieder de aanmelding ook in de eigen agenda te noteren (“ik was vergeten dat ik me had aangemeld”) en niet lichtzinnig af te zeggen als daar geen vervangers voor zijn. Leuk én arbeidsintensief was het gegeven dat bijna 2/3e van de deelnemers een aanpassing in de actuele handicap doorgaf bij aanmelding. Nellie verwerkte dat met toewijding en onder toeziend oog van mannen met koude handen.

Wat een wind hè?
Het golfen zelf had overigens ook een aantal bijzonderheden. Het bordje voor de leary (wie krijgt de bal in 2 slagen het dichtste bij de vlag) was deze dag op de wind mee op hole 5 geplaatst. De heren hadden hiermee ruim 396 meter te overbruggen, de dames 324. Claire van Campen (Landelijke Eenheid) kwam als winnares uit de strijd. De neary ( in één keer het dichtste bij de vlag) moest met tegenwind en over het water worden geslagen. Stefan van der Noordt (Den Haag) volbracht deze uitdaging op hole 15 als beste.

Bijzonder stukje Nederland
Golfbaan Kleiburg ligt onder de rook van Rotterdam tussen het Hartelkanaal en het Oosterlandse Rak (parallel aan de Nieuwe Waterweg) met uitzicht op de Europoort. Een bijzonder stukje Nederland want de natuur zo dicht bij industrie en opslagterreinen is niet snel te vinden.  En afslaan terwijl er grote containerschepen langs varen, heeft wel wat. De slag van de dag was voor Tim Marcelis die de bal op hole 4 over de muur op de basaltblokken sloeg waarna de bal miraculeus terug de baan in stuiterde. Terwijl de spelers hun broek nog net konden ophouden van het lachen, ging het spel gewoon weer verder.

Soms is het je dag
Na afloop van de ronde waren leden van het WPFG promotieteam aanwezig om de golfers die zich nog niet hadden aangemeld voor deelname te wijzen op het sportspektakel van 22 tot 31 juli. Aanmelden kan nog steeds, ook voor andere sporten dan golf !! www.wpfgrotterdam2022.com

De scores van de deelnemers liepen behoorlijk uiteen. Sommigen scoorden ruim boven het voor hen te verwachten gemiddelde, waar anderen in het geheel niet uit de verf kwamen. De op de dag steeds verder aantrekkende wind speelde voor een aantal een zodanige factor dat het hun spel niet ten goede kwam. Gelukkig konden bijna alle flights goed doorlopen, al waren er uitzonderingen, en werd de broodnodige rust daarmee vakkundig gepakt.

Prijswinnaars waren er ook waarbij het opviel dat alle eerste prijzen naar collega’s van de eenheid Rotterdam gingen. Of het zo was afgesproken…

Lage handicap 0 – 15.0

 NaamEenheidEx. hcp.Punten
1Philip CoenenRotterdam13,338
2Petra van den AardwegPDC14,638
3Paul SimpelaarNoord-Holland14,336


Mid handicap 15.1 – 21.0

 NaamEenheidEx. hcp.Punten
1Bert BenninkRotterdam16,236
2Clair van CampenLandelijke Eenheid20,936
3Dick KorstenNoord-Holland20,632


Hoge handicap 21.1 – 36.0

 NaamEenheidEx. hcp.Punten
1Henri BruntRotterdam29,042
2Wil GiesbertzKon. Marechaussee21,839
3Fred StegmanZeeland-W Brabant31,437

Download: Rotterdam Open 2022 – uitslag

Extra prijs
Al jaren is het gebruikelijk dat voor deze wedstrijd ook een prijs wordt uitgereikt aan de speler die zónder handicapverrekening de meeste punten behaald heeft. Dat bleek dit jaar Philip Coenen die ook al als 1e uit de bus kwam bij de lage handicappers. Philip bedankte de organisatie, de medespelers en gaf alle deelnemers mee dat door ervaring in het verliezen van wedstrijden het zomaar kan zijn dat je op een mooie dag ook gaat winnen.

Gezellige afsluiting
Ruim de helft van de deelnemers bleef na afloop gezellig eten en kreeg naar eerder opgegeven wens vlees of vis geserveerd. Hierbij de oproep ook zelf te onthouden welke keuze je had doorgegeven én voor vertrek de genoten consumpties af te rekenen.

Graag tot de volgende keer, ook namens Nellie.

Manuel Mulder