Geen NK judo, wel een heel bijzondere training

0
869

Te weinig aanmeldingen voor een volwaardig NK judo en Ne Waza was de aanleiding om iets heel anders te organiseren, namelijk een clinic waarin verschillende judo-gerelateerd onderdelen aan bod kwamen. Het bleek een schot in de roos. Naast de vaste NPSB judoka’s verscheen een aantal nieuwkomers op dinsdag 10 mei in Lelystad op de mat.

Defensie had een zeer bijzondere gast geregeld, namelijk een volledige blinde zwaargewicht judoka. Hij had hun bondscoach Daniëlle Vriezema meegenomen als begeleider. Daniëlle maakte de deelnemers aan de clinic tijdens een fantastische training wegwijs in het judo voor blinden. Het tweede uur werd verzorgd door NPSB gedelegeerde Nadine Laarman. Aangezien bijna alle 30 deelnemers judoka’s waren van huis uit, besloot Nadine om vanuit de basis uit te leggen waar de verschillen liggen tussen judo en Braziliaans jiu jitsu. Nadine wist alle deelnemers van begin tot eind te boeien met haar goed opgebouwde training.

Na afloop van de training werd voormalig gedelegeerde Richard van Eijsden in het zonnetje gezet. Richard is meer dan 10 jaar de drijvende kracht geweest achter het NPSB judo en helpt ons nog steeds op de achtergrond. Meer dan genoeg reden om ook Richard in het zonnetje te zetten.

Claudia (politie) en Brigitte (defensie) hadden last minute het alternatieve programma bedacht, en ondanks dat het NK kwam te vervallen wisten zij er een fantastische dag van te maken!