Golfseizoen gestart met KMAR Open

0
598
Tim Niels Rob vdV.

Wijdewormer – Op donderdag 20 april stond het jaarlijkse KMAR Open op het programma. Door het annuleren van de openingswedstrijd van 16 maart wegens bar winterweer was dit de eerste golfwedstrijd van het seizoen. Al jarenlang is deze wedstrijd georganiseerd door Wil Giesbertz die dit jaar nog wel de voorbereidingen heeft opgestart. Helaas is Wil ons op maandag 20 maart ontvallen en heeft hij zijn eigen wedstrijd dus niet meer mee mogen maken.

Nieuw puntensysteem
De wedstrijd werd gespeeld over 18 holes op de baan van de Zaanse Golfclub in Wijdewormer. De spelvorm was individueel strokeplay (bruto en netto). Dat is nieuw dit jaar. Voorgaande jaren werden de meeste wedstrijden stableford gespeeld maar om beter aan te sluiten bij het nieuwe World Handicap Systeem is er voor gekozen om de wedstrijden voortaan in strokeplay te spelen.

Weergoden gunstig gezind
In aanloop naar de dag wisselde de weersvoorspellingen enorm. Zou het eerst nog 20 graden en zonnig worden, werd er op de dag zelf regen en heel veel wind voorspeld. Dat beloofde wat, daar de Zaanse een erg open baan is, midden in de weilanden van de Wormerpolder. Maar mede vanwege mogelijk onweer werd de start een kwartiertje later gepland en hebben we verder een hele droge dag gehad met zelfs in de middag wat zon. De wind daarentegen speelde de meeste van ons wel parten… Iets dat je terug zag in de scores 😉. Doordat de wedstrijd met een zgn. shotgun-start gespeeld werd, was iedereen zo’n beetje gelijktijdig terug in het clubhuis waarna men aan de verdiende borrel kon beginnen.

Minuut stilte
Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Wil. Na dit indrukwekkende moment werd medegedeeld dat de wedstrijd op voorstel van Dennis vanaf volgend jaar het KMAR Open / Wil Giesbertz Memorial gaat heten, met toestemming van Wil die daar bijzonder verguld mee was.

Verder werd er medegedeeld dat de golfafdeling van de NPSB € 10.000,- gekort is in hun budget. Dat gaat consequenties hebben voor het lopende seizoen. De gedelegeerden hebben een voorstel gedaan voor de bezuiniging aan het bestuur wat is goedgekeurd. Dat betekent dat sommige activiteiten komen te vervallen en andere wat duurder worden.
Vervolgens werden de prijzen voor de wedstrijd uitgereikt.

Prijsuitreiking
Voor het uitreiken van de prijzen voor de KMAR-golfer van het jaar nam Petra, de vrouw van Wil het woord. Zij bedankte voor de vele kaarten en de steun van de afgelopen periode en vertelde hoe graag Wil de KMAR Open, zijn kindje, altijd organiseerde. Hij wordt gemist, niet alleen thuis maar ook in onze hechte golfgroep.

Uitslag

Lage handicap 0 – 12 slagen mee (bruto-score):

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Bruto
1Jan MelissenNoord-Nederland8,1981
2Rob van LoverenMidden-Nederland10,41286
3Stefan van der NoordtDen Haag10,71288


Mid handicap 13 – 25 slagen mee (netto-score):

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Netto
1Tim MarcelisNoord-Holland21,52467
2 Jan KorbeeDen Haag21,92572
3Floor BosmaKon. Marechaussee9,51474


Hoge handicap 26> slagen mee (netto-score):

 NaamEenheidEx. hcp.Pl. hcp.Netto
1Niels LouwerseKon. Marechaussee31,53370
2Kelly VeermanNoord-Holland26,02974
3Jan RozemaLandelijke Eenheid34,03376


Beste KMAR-golfer (Wil Giesbertz Trofee):

 NaamEx. hcp.Pl. hcp.Netto
1Niels Louwerse31,53370
2Floor Bosma9,51474
3Albert de Bree22,92375

Download: KMAR Open 2023 – uitslag

Na de prijsuitreiking werd het heerlijke diner geserveerd voor diegene die bleven eten. Anderen gingen huiswaarts na een geslaagde dag. Het golfseizoen 2023 is begonnen!

Dennis Pistoor