Bijzondere bijeenkomst in Utrecht voor NPSB-herstelsporters

0
560

Op zondag 10 september stond er weer een bijeenkomst op de kalender voor de NPSB-herstelsport groep 2023. Het programma was anders dan ze gewend waren.
Zo stond deze dag vooral in het teken van versterken saamhorigheid, cultuur en samen eten. En natuurlijk een klein beetje bewegen.

Klokkenluiden
Op uitnodiging van collega Danielle die lid is van het Utrechtse Klokkenluidersgilde maakten we twee luidsessies mee in de Utrechtse Domtoren. Vele treden moesten worden genomen om bij de klokken te komen, maar het was er heerlijk koel en heel erg de moeite waard. Heel bijzonder om de gepassioneerde klokkenluiders bezig te zien. Een vak op zich!

Picknick en verkoelende dip
Daarna stond een picknick op het programma bij Oud-Amelisweerd. Een korte wandeling bracht ons bij een veld aan de Kromme Rijn. Daar werd al het meegenomen eten uitgestald en volgde een gezellige picknick. Iedereen leverde een bijdrage aan de picknick, met vooral zelfgemaakte eten. Het smaakte prima! De picknick werd tweemaal onderbroken door een verkoelende dip in de Kromme Rijn. Terug op de parkeerplaats werden de eerste ‘uitrustingsartikelen’ voor de herstelsportreis naar Schotland uitgereikt, informatie gedeeld en vragen beantwoord.

Dit is ook NPSB-herstelsport: samen, bewegen binnen de eigen mogelijkheden, voeding waar aandacht aan is besteed en vandaag kwam daar een vleugje cultuur bij. Wat een topdag! Nog een paar weken en dan volgt de apotheose van negen maanden werken aan fysieke en mentale fitheid; een week meevaren met de Flying Dutchman in Schotland. De groep is er klaar voor! Er volgen nog twee voorbereidings-activiteiten: meehelpen of meedoen aan de Nationale Politie Sportdag en meedoen aan de Zevenheuvelentrail of Zevenheuvelenhike.