NK Wielrennen 2022 

0
907
Nederlands Kampioenschap NPSB wegwielrennen

Op woensdag 6 juli 2022 vond het Nederlands Kampioenschap NPSB wegwielrennen eindelijk weer plaats. We waren blij dat er weer een evenement georganiseerd kon worden na een periode met coronamaatregelen. Het NK werd gehouden op de Nedereindse Berg, een mooi wielerparcours waar wij al jaren gebruik van maken.

Funklasse
Er werd gestart met de funklasse. Deze categorie is in het leven geroepen, om de collega’s die nog weinig tot geen wedstrijdervaring hebben, toch enthousiast te krijgen voor het rijden in wedstrijdverband. Ook dit jaar was deze categorie weer een succes want hier deden nog meer mensen mee dan bij de wedstrijdcategorieën. Ondanks het mooie weer (zon en weinig wind), werd het een afvalrace. Na de neutralisatie achter de motor, viel het al snel uiteen in verschillende groepjes. Uiteindelijk won Johan voor Fedor. Jos maakte het podium compleet.

 

 

Om privacy redenen vermelden we alleen voornamen in de uitslagen.

1 Johan
2 Fedor
3 Jos
4 Renzo
5 Menno
6 Thijs
7 Bart
8 Mark
9 Menno
10 Olof
11 Carel
12 Diederick
13 John
14 Michel
15 Niek
16 Albert
17 Mark


Dames
Gelijktijdig met de funklasse vertrokken ook de dames. Zij moesten alleen nog een kwartier langer door. Al vrij snel in de koers werd duidelijk tussen wie de strijd zou gaan. Jannita en Hester zouden samen naar de finish rijden. Het bleef spannend tot de laatste meters, waarbij Hester uiteindelijk de snelste was in de sprint. Kim reed haar eerste wedstrijd ooit en dat pakte goed uit. Zij maakte het podium compleet.

1 Hester
2 Jannita
3 Kim
4 Mariecke
5 Lisette
DNF Maam


Licentiehouders
Bij de licentiehouders werd een gecombineerde wedstrijd gereden tussen de categorieën 45min en 45plus. Die laatste categorie sprintten wat eerder af. Daarbij won Martijn de sprint van oud Nederlands Kampioen Jack. Martin maakte het podium compleet.

In de wedstrijd was er helaas al snel een valpartij, waarbij Thomas en Marten waren betrokken. Iets daarvoor reed er al een kopgroep weg met Luuk, Glenn en Arco. Zij zijn de hele wedstrijd weggebleven met een mooie voorsprong. In de laatste paar rondes was het dus ook al duidelijk dat zij zouden gaan strijden om de trui. Glenn wist in de laatste rondes nog weg te rijden en won met overmacht. Het peloton brak in de laatste rondes ook in verschillende stukjes en Melvin won hierbij de sprint voor de vierde plek.

Licentiehouders 45 min 

1 Glenn
2 Arco
3 Luuk
4 Melvin
5 Maarten
6 Merijn
7 Jasper
8 Anco
9 Rik
10 Henk
11 Bram
12 Davey
13 Daan
14 Huseyin
15 Jarno
16 Anco
DNF Marten
DNF Thomas


Licentiehouders 45 plus 

1 Martijn
2 Jack
3 Martin
4 Martijn
5 Henk
6 Koos
7 Epko

 

Andere NK’s
Naast het NK tijdrijden en wielrennen, vindt er dit jaar ook nog een NK mountainbike plaats. Deze wordt op 8 oktober 2022 gehouden. Meer info daarover volgt snel.