NLVi 5-uurs challenge slaat aan

0
539

‘Dag, je spreekt met Richard Balk, de nieuwe secretaris van de Brandsweersportbond, kunnen we niet eens samen een sportactiviteit organiseren voor de geüniformeerde beroepen?’.  Deze vraag bleek het startpunt voor een nieuw initiatief: de NLVi 5-uurs challenge. De NPSB, douane, gevangeniswezen en het Nederlands Veteranen Instituut (NLVi) sprongen op de trein die al snel in volle vaart vooruitging.

En zo vond op donderdag 8 juni de eerste NLVi 5-uurs challenge plaats: een challenge waarbij teams van vier personen in estafette-vorm gedurende 5 uren het ‘rondje bouwland’ (4.2 kilometer met de nodige hoogtemeters) in het bos achter het Instituut al wandelend of hardlopend aflegden. Het doel van het evenement was de sportieve grenzen verleggen en saamhorigheid vergroten. Onder de mooist denkbare weersomstandigheden sloegen de negen ingeschreven teams hun tentenkamp op bij het gebouw van het NLVi. De sportiviteit en saamhorigheid was groot. Tijdens rustmomenten werd onderling kennisgemaakt en vonden er mooie gesprekken plaats. Medewerkers van het NLVi;  Margret, Patty, Sietse en Douwe waren zichtbaar in hun element bij de verzorging van alle deelnemers. De tafel met koffie/thee en krentenbollen werd veelvuldig bezocht. Omdat het warm was hadden ze ook een tafel met water ingericht. Geen overbodige luxe; de jerrycans moesten met grote regelmaat bijgevuld worden. Vrijwilliger Ino was ingevlogen voor EHBO en massage. Gelukkig hoefde hij alleen voor het laatste in actie te komen. Het startschot werd gelost door Louis Hellewegen, facilitair medewerker van het NLVi. Lies Fris van de stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) verzorgde een rustgevende intermezzo rond het middaguur. Ze speelde gedurende 15 minuten op haar eigen handpan. Het NLVi had prijzen beschikbaar gesteld voor de teams die al hardlopend of wandelend de meeste ronden hadden afgelegd. Bijzonder was ook de deelname van 11 BNMO veteranen, die onder leiding van Wouter het rondje ook aflegden. De oudste van hen was 92 jaar oud!  Jeroen en Denise, vitaal coaches van FIT@NP Midden-Nederland kwamen buurten. Denise vroeg zich af of het evenement geschikt zou zijn voor collega’s in een programma van FIT@np. Geïnspireerd keerde ze huiswaarts. Even na 16:00 uur reikte directeur-bestuurder van het NLVi Generaal Paul Hoefsloot de prijzen uit. Er werd ook een prijs uitgereikt voor de uitzonderlijke prestatie van Sebastiaan Nieuwenhuize die met zijn sportrolstoel, onder tropische omstandigheden,  drie keer de onverharde ronde had afgelegd.

We kijken met veel trots en plezier terug op de eerste editie van de NLVi 5-uurs challenge. De reacties van zowel deelnemers als vrijwilligers waren positief. De deelnemers hebben bewogen binnen de mogelijkheden en vooral samen veel plezier beleefd. Reden genoeg om in 2024 de 2e editie op de kalender te zetten!

Download: Uitslagen 5 uurs Challenge