Willem Dijkstra heeft golfdag van zijn leven tijdens NK Strokeplay

0
442
Pieter Stout stijlvol van de tee.

Amsterdam – Op vrijdag 2 juni jl. werd op de zeer uitdagende en afwisselende golfbaan De Hoge Dijk het NK Strokeplay 2023 gespeeld. Normaliter een wedstrijd die een groot aantal van de beste politiegolfers trekt. Maar kennelijk hadden veel spelers een vakantie gepland waardoor er ‘maar’ 39 collega’s naar de baan in de knik van de A2 en A9 kwamen. De omstandigheden waren prima: nog een beetje koud in de ochtend maar zodra de zon zich er mee ging bemoeien, was het verder een heerlijke dag.

Goede test
De Hoge Dijk is een baan die een speler tot het uiterste test: geen hole is makkelijk, veel holes zijn lang en er zijn behoorlijk wat hindernissen in de vorm van veel bunkers en water. Een speler heeft dus veel om over na te denken en dat is bij golf niet altijd handig: het spelletje is immers zoveel makkelijker als je er juist niet teveel bij na hoeft te denken. En dat bleek ook uit de scores: veel spelers hadden hun dag niet maar zoals altijd waren er ook spelers die de dag van hun leven hadden en een uitstekende score binnen brachten.

Uitschieter
Zo had de uiteindelijke winnaar Willem Dijkstra, die namens de eenheid Amsterdam een thuiswedstrijd speelde, een geweldige dag. Zowel in de bruto-categorie (het daadwerkelijk aantal slagen waarmee hij zijn ronde speelde) als in de netto-categorie (de bruto score minus het aantal handicapslagen) wist hij beslag te leggen op de eerste plaats en werd daarmee terecht de Nederlands kampioen 2023. Met een bruto-score van 78 slagen (slechts 7 slagen boven de baan) en netto 63 had hij de golfdag van zijn leven.

Uitslag
Birdies werden er geslagen door Roel van Hunnik, Mark Warmenhoven, Gerard de Leeuw, Dick Korsten, John de Boer, Willem Dijkstra, Olav Christan en Rob van der Veen.

Download: NK Strokeplay 2023 – uitslag

Neary / tweary

Neary hole 3 Roel van Hunnik Landelijke Eenheid
Neary hole 13 Ruud Timmerman KMAR
Tweary hole 1 Willem Dijkstra Amsterdam
Tweary hole 10 Mark Warmenhoven Amsterdam

Netto categorie

  Naam Eenheid Pl.hcp. Slagen
1 Willem Dijkstra Amsterdam 15 63
2 Olav Christan Amsterdam 21 68
3 Mark Warmenhoven Amsterdam 14 69

 

Bruto categorie

  Naam Eenheid Pl.hcp. Slagen
1 Willem Dijkstra Amsterdam 15 78
2 Mark Warmenhoven Amsterdam 14 83
3 Roel van Hunnik Landelijke Eenheid 10 85


Volgende wedstrijden

In de komende weken staan de volgende wedstrijden op het programma: Eenheid Den Haag Open op 21 juni (startlijst bijna klaar), het Veluwe Open op 4 juli (vol) en de Twente Cup (inschrijving gaat binnenkort open).

Graag tot ziens ergens op de baan!

Met sportieve groet,
Petra