NPSB herstelsportprogramma 2023 van start

0
595

Met een kennismakingsbijeenkomst op de Flying Dutchman in Kampen is de NPSB herstelsportprogramma van 2023 afgetrapt. Naast dat er kennis werd gemaakt, werd er uiteraard ook bewogen. Op ludieke wijze: de groep hielp de schipper met vaar-gereed maken van het schip zodat deze volgende week de oversteek kan maken naar Schotland. Een twintigtal collega’s die langdurig zijn uitgevallen worden gedurende negen à 10 maanden meegenomen in een sport en beweeg programma, waarbij ook in de nodige kennis over vitaliteit wordt voorzien. Apotheose van het programma vormt de herstelsportreis in Schotland. Geen vakantie, maar een sport en beweegreis in een prikkelvrije omgeving. Een van de deelnemers gaat een logboek bijhouden. Haar eerste bijdrage:

 Logboek van de “Flying Duchess”

22 maart 2023

Vandaag was de start van de herstelsportreis in Kampen waar het schip de Flying Dutchman nu nog aan de kade ligt.

We startten met een kennismaking. Een bijzonder en ontroerend moment voor velen van ons, met veel herkenning in ieders verhaal. Zo bijzonder dat we als “uitverkorenen” mee mogen op deze reis!

De vragen die aan ons gesteld werden waren:

  1. Wat kom je halen?
  2. Wat kom je brengen?
  3. Wat ik persoonlijk kom halen is om duurzaam mentaal sterk te blijven en hopelijk ook het knopje te vinden om meer te gaan bewegen, waardoor mijn gewicht beter in balans komt.
  4. Wat ik kom brengen is een luisterend oor bieden, te coachen en mijn organisatietalent in te zetten. En daarnaast gezelligheid en plezier.

Eigenlijk was ons gezamenlijke doel toch wel om sterker uit de strijd te komen, die voor ons allemaal anders is.

Na deze korte kennismaking met de crew en de collega bemanningsleden werden we aan het werk gezet. Er moest een pallet met wijn in het ruim opgeborgen worden. En nee, niet alleen voor onze week in oktober. 😉

Na een overheerlijk lunch (Mexicaanse soep, broodjes en zelfgemaakte pizza) gemaakt door Sian was het tijd om de zeilen te installeren. Daarna zat onze bijdrage erop.

Aanstaande woensdag vertrekt het schip naar Amsterdam, om vervolgens op vrijdag de overtocht naar Schotland te maken….

Wordt vervolgd. Op 18 april is bij Your Training in Gorinchem onze volgende bijeenkomst. Ik kijk er weer naar uit.

Yvonne