NPSB kampioenschap Sportwapens deel II

0
346

Verhitte strijd om de titels.

Kanjers zijn het. De schutters die met dit mooie zonnige en warme weer de schietbaan opzoeken en de strijd aangaan. Kampen om de eer levert al wat individuele warmte op, maar met bijna 30° C. de baan opkruipen is ook een dingetje. Dat geldt zeker voor de geweerschutters.

Deel II van de NPSB kampioenschappen Sportschieten staat vooral in het teken van geweer, aangevuld met luchtpistool. De geweerschutters hijsen zichzelf eerst in een leren pak om stabiliteit te creëren. Daarna pas volgt het contact met het wapen die extra ondersteunt wordt met een armriem. Hierna is gewoon luchtig bewegen niet meer mogelijk, schieten echter des te beter. Wat waren ze jaloers op de NPSB zeilers, vissers, runners en fietsers die met dit mooie weer lekker buiten aan het werk zijn met hun sport. Accepteren en doorgaan, misschien is het in de herfst net andersom.
We hadden weer een mooi deelnemersveld, Politie en Kmar, en zowaar een spiksplinternieuwe aanwinst in de vorm van een Luchtpistoolschutter, John O. Met een even zo nieuw pistool toonde hij zijn prille kunnen en zowaar niet onverdienstelijk. Prijzen won hij nog niet maar de aanmoedigingsprijs kon hij wel in ontvangst nemen. Lekker doorgaan zo.

Hier en daar waren onderlinge verschillen niet te overbruggen, soms hing het om één enkel puntje. Daar kun je van balen, maar je kunt ook zeggen; “ik was er echt dichtbij”.
Net als vorig jaar werd het onderdeel Klein Kaliber karabijn toegevoegd. Het enthousiasme van vorig jaar werd beloond en kon er met dit wapen liggend en knielend worden geschoten. We houden deze discipline erin!

Uitslagen:

Luchtpistool
1. Astrid de Mooij 528
2. Jeroen Oosthof 512
3. Henk de Rooij 509
Luchtpistool Opgelegd
1. Jeroen Oosthof 364
2. Koos Janssen 363
3. Peter Sijtsma 335
Luchtgeweer
1. Peter van Stralen 545
2. Jan Zandvoort 447
Olympia Match
1. Henk de Rooij 585
2. Jan Zandvoort 573
3. Paul Onckels 566
KK Karabijn liggend
1. Ad Verbeek 596
2. Jan Zandvoort 576
3. Gert Jan Hoolwerf 574
KK Karabijn knielend
1. Astrid de Mooij 571
2. Peter van Stralen 529

De gedelegeerde,
Gert Jan