NPSB wielerselectie actief bij Tour de Lasalle

0
440
Tour de Lasalle

Van 1 t/m 4 juni stond de NPSB wielerselectie aan de start bij de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de Lasalle. Dit betreft een wedstrijd van vier dagen voor mannen met een sportklasse, amateur of juniorenlicentie. Vanuit de wielerselectie werd er met één ploeg gereden waaraan Jasper, Melvin, Rein en Daan deelnamen.

De eerste dag begon de wedstrijd vanaf de boot bij Texel. Het was meteen erg zenuwachtig en dringen om vooraan te staan. Door de harde wind kon het namelijk al snel breken. Die wind nam de dagen daarop trouwens niet af en bleef de hele meerdaagse een belangrijke rol spelen bij het koersverloop. Dag 1 had iedereen overleefd. Rein en Melvin finishten in de eerste groep en ook Daan en Jasper kwamen netjes in een groepje over de finish.

De dag erop stond er weer een omloop op het programma. Deze keer was het opnieuw erg nerveus in het peloton met de nodige valpartijen. Helaas bleef Jasper deze keer niet gespaard en kon hij een grote valpartij niet meer ontwijken. Hij brak helaas zijn sleutelbeen en moest daardoor uit koers.

Op de derde dag begon de wedstrijd met een tijdrit van ongeveer vijf kilometer. Het was een selectief rondje met veel wind en wat klimmetjes. Ook op vijf kilometer kan je jezelf behoorlijk pijn doen bleek maar weer! Hoewel het tijdrijden niet van iedereen de grootste hobby was, gaven ze allemaal toch alles wat ze hadden tot de streep. Heel lang om daarvan te herstellen was er niet. Een paar uur later moesten ze alweer aan de start staan bij de volgende wedstrijd. Een rondje op de dijk met wat pittige klimmetjes, draaien en keren en ook weer veel wind. Het brak al snel in een paar groepen. Melvin en Rein zaten in de eerste groep en Daan reed daarachter in een groepje lekker door. Hoewel de gele trui drager (lid van de militaire selectie) lek reed en geen rondje vergoeding kreeg, bleven zij de wedstrijd met twee teams domineren en bleef de gele trui alsnog binnen deze ploeg.

Op de laatste dag stond er een criterium op het programma in Den Helder. Voorafgaand aan de ´echte´ wedstrijd startte de funklasse. Ploegleider Thijs deed hier zelf aan mee en kon aanvallend meekoersen! Ook hier werd het politieshirt dus mooi getoond. Daarna was het tijd voor Daan, Melvin en Rein. Ze reden alle drie lekker mee en het liep uit op een sprint. Helaas was het moeilijk om weg te komen omdat de militaire ploeg alles dicht reed. Toch kwamen ze allemaal tevreden over de finish!

Als er werd gekeken naar de individuele prestaties was het voor Melvin toch even schakelen omdat hij eerdere jaren nog goed mee kon doen voor de winst en zelfs nog in de gele trui had gereden. Ook Rein baalde dat hij niet meer over de topvorm van een paar weken terug beschikte. Voor Daan was het vooral veel ervaring opdoen zonder verwachtingen en hij liet elke dag progressie zien. Toch waren er aan het einde blije gezichten te zien. De sfeer was onderling was namelijk goed en er is weer veel geleerd. Er werd geleerd om echt als team samen te rijden en goed te communiceren, iets wat we eigenlijk nog belangrijker vonden dan het eindresultaat zelf! Zelfs Jasper bleef bij dag 3 zijn teamgenoten fanatiek aanmoedigen terwijl hij in afwachting was van een bericht over de operatie voor zijn sleutelbeenbreuk. Mooi om te zien!

Op naar nog meer mooie koersen die we als ploeg kunnen gaan rijden en volgend jaar staan we hopelijk weer aan de start bij Tour de Lasalle!