NPSB wielerselectie aan de start van het NMK wielrennen

0
1547
nmk-wielrennen

Op 2 en 3 september stonden de militaire kampioenschappen op de vlasakkers bij Amersfoort op de agenda. De NPSB selectie was uitgenodigd om als gastrenners mee te rijden, buiten mededingen om, bij zowel de tijdrit en de wegwedstrijd. De leden van de selectie hoefden niet lang na te denken over deelname en er stond een sterke selectie aan de start.

Tijdrit
Bij de tijdrit namen deel namens de selectie: Marten, Hester, Luuk, Glenn en Martijn. Een tijdrit is altijd een gevecht tegen jezelf en vond plaats op een enorm uitdagend parcours. Marten reed op zijn wegfiets een verrassend goede klassering, Luuk miste duidelijk zijn dichte achterwiel maar reed desondanks een zeer vlakke tijdrit. Wegkapitein Martijn reed een erg sterkte tijdrit en liet zien helemaal terug te zijn na een eerdere operatie dit jaar. Voor Hester was het haar vuurdoop en zij kwam met een grote glimlach op de finishmat en zij had zelfs een podiumplaats veroverd, was het niet dat de politie deelnam buiten mededingen. Glenn reed buiten mededingen de 2e tijd in het overall klassement en liet zien niet voor niks de wereldkampioen politie te zijn op dit onderdeel.

 

 

Wegwedstrijd
Voor de wegwedstrijd was het plan om ‘de kat even uit de boom te kijken.’ De selectie ging er vanuit dat zij enige vrijheid zou krijgen van de rest van het peloton aangezien zij niet meestreden om een roodwitblauwe trui. Het parcours wat net iets aangepast ten opzichte van de tijdrit, iets minder selectief maar nog ruimte genoeg om het verschil te kunnen forceren Vanuit het vertrek werd er echter toch gelijk weggesprongen door drie renners van de selectie, die  vandaag was aangevuld met Melvin Bos, die een van de weggesprongen renners betrof.  Het peloton reageerde verrassend genoeg wel op het felle begin van de politie, al snel werden we voor de klim teruggepakt. Voor Marten was het nog niet genoeg en reed na het klimmetje direct weer voor het peloton uit, Thomas, Glenn reageerden samen met een militaire renner en zo reden zij met zijn vieren lange tijd voor het peloton uit. De militaire renner zag zijn kans om een trui op te kunnen halen en zij reden met hoge snelheid 50 seconden voor op het peloton.

Na enige tijd wist een groep met 5 favorieten zich los te weken van het peloton en reden zij richting de kopgroep. De selectieleden besloten op deze naderende groep te wachten om zo hun krachten te kunnen sparen. Echter toen de achtervolgende groep aansloot verdween plots de samenwerking in de groep van 9. Helaas reed Thomas korte tijd later lek waarna militair Bart Lemmen, die eerder dit jaar wereldkampioen tijdrijden bij de militairen werd, een demarrage plaatste. Dit resulteerde in 1 vluchter voor de kopgroep uit en een paar uitval pogingen van renners uit de kopgroep. Hierdoor moest Marten die net verkeerd zat, een gat laten met de kop van de wedstrijd, en was Glenn nog het enige selectielid wat in de achtervolgende groep zat.

Doordat de samenwerking ontbrak kon Bart Lemmen niet meer bijgehaald worden en werd hij kampioen bij de militairen. Glenn eindigde in de dag-uitslag als 5e en finishte in de achtervolgende groep.

In de pelotonssprint trok Marten de sprint aan voor Thomas die hierdoor als eerste over de streep kwam. Een duidelijk stukje teamwork en gunfactor onder de renners van de politieselectie. De dames van de selectie, Hester en Yva, kwamen enige tijd later zeer knap ook over de streep na als dames gestart te zijn tussen een sterk bezet mannenpeloton

We hebben als Politieselectie het gevoel dat we deze koers bij de nek hebben gegrepen en dat we zo onze stempel hebben kunnen drukken.

Dat allemaal in een prachtig decor en ontzettend sportieve omstandigheden van zowel de ondersteuning als de renners die deelnamen. We kijken als selectie terug op twee super sportieve dagen en zijn blij dat we ondanks buitend mededingen, konden deelnemen aan dit prachtige evenement.  Met alle dank aan de organisatie van Defensie en hopend op een vervolg hierop.

De leden van de wielerselectie

Fotos van https://www.flickr.com/photos/143596642@N04/albums