Politie atletiekseizoen van start, doe jij ook mee?

0
881
uden

De komende maanden staan er weer leuke dingen te gebeuren op het gebied van atletiek en hardlopen onder de vlag van de NPSB. Zo staat ‘track & field’, oftewel baanatletiek weer op de kalender, gaan we medailles verdelen tijdens het NK politie halve marathon en lopen politie recreanten en wedstrijdlopers vele kilometers weg in Hoogeveen en Zwolle. Ook hopen we binnenkort de politie-inschrijving te openen van een nieuw evenement in Nijmegen; de Zevenheuvelen trail en -hike!

Venloop
Eindelijk – na twee keer te zijn uitgesteld – gaat het NK halve marathon voor politie plaatsvinden. Op 15 mei strijken we neer in Venlo waar we aanhaken bij de feestelijke Venloop. Na afloop zullen de snelste politie-halve-marathon-lopers van dit jaar bekend zijn. Inschrijven voor de Venloop is niet meer mogelijk.

OMK baanatletiek in Uden
Op dinsdag 22 mei zijn we te gast bij het OMK baanatletiek in Uden.  Wij doen daar buiten mededingen mee aan het militaire kampioenschap. We kijken tijdens deze wedstrijd alvast met een schuin oog naar de prestaties van de politie en KMar deelnemers met het oog op de selectie voor het EK baanatletiek in Praag, in augustus 2023. Ben jij een doorgewinterde baanatleet of wil je wel eens weten wat het is om op een baan te rennen, springen of werpen? Geef je op via ateletiek@politiesport.nl of bel naar 06-50672275 voor meer informatie.

IJsselsteinloop
Op zaterdag voor Pinksteren, 4 juni, staat traditiegetrouw de IJsselsteinloop op de kalender. Ga jij de uitdaging aan over 5, 10 of 21.1 kilometer? Schrijf je dan nu in via de speciale inschrijflink voor collega’s van politie en KMar: https://www.ijsselsteinloop.nl/cgi-bin/insformpol1.pl. Naast een mooie korting op het inschrijfgeld ontvang je het witte politie hardloopshirt.

Twee evenementen in één weekend: Zwolle en Hoogeveen
Het Zwolse halve marathon festival is op zaterdag 11 juni. Je kan kiezen uit 4 Engelse mijlen of een halve marathon. De inschrijving voor dit evenement verloopt dit jaar iets anders dan gebruikelijk:
-> Schrijf je rechtstreeks bij de organisatie in via: https://mylaps-registrations.com/scania-zwolse-halve-marathon2022/select_competition.
-> Laat ons per mail (atletiek@politiesport.nl) weten dat je meedoet. Je ontvangt dan te zijner tijd een nieuwsbrief over de opvang op het bureau aan de Koggelaan, op een steenworp afstand van de start.
-> Op de dag van de wedstrijd krijg je een deel van je inschrijfgeld van ons terug.
Een dag later is de Cascaderun Hoogeveen. Een kleine 100 collega’s hebben zich opgegeven voor deze run over 10 Engelse mijlen. Voor deze loop is inschrijven niet meer mogelijk.

Zevenheuvelen trail en Zevenheuvelen hike
Er staat in september iets nieuws te gebeuren en wij zijn er heel enthousiast over! Blok 10 en 11 september alvast in je agenda, want binnenkort openen we de inschrijving voor het Zevenheuvelen trail en hike weekend. Op 10 september is het afwisselende landschap in de achtertuin van Nijmegen het decor van de Zevenheuvele trail. Je kan kiezen uit routes tussen 7 en 42 kilometer. Deze leg je hardlopend af. Op zondag 11 september zijn de wandelaars aan de beurt. Ook hier is de keuze uit verschillende routes van 7 tot en met 28 kilometer. Met de Zevenheuvelen trail en hike weekend hebben we een laagdrempelige activiteit te pakken met voldoende uitdaging voor elk niveau. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op de website https://www.zevenheuvelentrail.nl/. Wil je meedoen? Laat het ons weten via atletiek@politiesport.nl en je ontvangt automatisch instructies om in te schrijven, zodra de inschrijving bij ons open is.

En wat staat verder op het programma?
Begin oktober zijn we weer van de partij bij de Paleis Estafette Loop in Apeldoorn. Een week later zijn we in Eindhoven te gast bij de halve en hele marathon. En ook dit jaar zijn we er natuurlijk weer bij, bij de Zevenheuvelennacht en Zevenheuvelenloop en organiseren we ijs en weder dienende weer in samenwerking met OBT Oost-Nederland de laatste vrijdag voor kerst een mooie, uitdagende  kerstcross.

Doe jij ook met ons mee? Of heb je vragen over baanatletiek en/of hardlopen/hiken onder de vlag van de NPSB? Neem gerust contact met ons op via atletiek@politiesport.nl of bel 06-50672275 (NPSB gedelegeerde atletiek Jacqueline Rustidge).