NK Tijdrijden politie.

0
775
NK Tijdrijden politie

Op zaterdag 16 april 2022 was er voor het eerst sinds de Coronapandemie weer een Nederlands kampioenschap tijdrijden. Deze keer werd er aangesloten bij de goed georganiseerde Tri2one tijdrit Almere. Over een afstand van 28 kilometer zouden de heren en dames in 2 categorieën strijden om de felbegeerde rood wit blauwe kampioenstrui.

Klokslag 10.30 rolde de eerste van 16 deelnemers van het startpodium voor zijn ronde van 28 kilometer en zo startte er elke 20seconde een deelnemer. Onder hen erkende tijdrijders uit de NPSB selectie zoals Glenn Edelenbos, Martijn Alberts en Melvin Bos aangevuld met enthousiaste hard rijdende collega’s uit het land. Bij de vrouwen was ex kampioene Yva Geluk ook van de partij.

Het was ook zij die bij de dames aan de haal ging met de nationale titel in 43,47 min. Op het podium werd zij geflankeerd door Hester de Graaf en Corina Verduijn.

NK Tijdrijden politie

Het was bij de heren uiteindelijk Glenn Edelenbos die zich opnieuw glansrijk tot Nederlands kampioen mocht kronen met een toptijd van 37.39 min aan een gemiddelde snelheid van ruim 44 kilometer per uur. Na een spannende onderlinge strijd kwamen naast hem op het podium te staan Martijn Alberts (2e) die op 16sec gevolgd werd door Manoah.

Al met al puike prestaties van alle bekende en nieuwe deelnemers aan dit NK tijdrijden. Wij kijken uit naar het NK van volgend jaar en hopen vele nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

Ook benieuwd naar de andere wielersport evenementen van de NPSB? Houd de pagina in de gaten of neem contact op met één van de gedelegeerde wielersport.