Sportieve herstelsportbijeenkomst in Doorn Aftellen naar Jurassic Coast Challenge

0
703
training de Kaap

Nee, door een goede storm laten ze zich niet tegenhouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de collega’s in Doorn bij elkaar ter voorbereiding op hun herstelreis. Ondanks code geel.
Na de begroetingen, de ‘hey-hoe-is-het-met-jou?’, de koffie en de eerste grappen gaat de groep op pad. Al wandelend, dribbelend of hardlopend. Ieder op zijn eigen tempo.

Uitstel is geen afstel
Zou de reis nu eindelijk doorgaan? Ja, zeker wel! Al bijna twee jaar lang kijken ze reikhalzend uit naar het bijzondere avontuur dat hen te wachten staat. Door de coronamaatregelen moest de trip een aantal keer uitgesteld worden. Maar van uitstel komt geen afstel als het aan de groep ligt. Al wandelend bespreken ze de vragen die ze nog hebben. Welke afstanden wandelen we daar? Wat voor schoenen zijn het meest geschikt?
Ongemerkt leggen ze de eerste kilometers af naar het volgende onderdeel: de toren. Dertien paar benen bestijgen enthousiast het houten bouwwerk van meer dan 25 meter hoog. De beloning mag er zijn; prachtig uitzicht over de Utrechtse heuvelrug. Terwijl de een uitpuft en geniet van het groene vergezicht, besluit een ander om de trappen nogmaals te nemen. En nogmaals. En geloof het of niet, de liefhebber gaat zelfs een vierde keer de vele trappen op en af.

Storm in een glas water
En of de beenspieren nog niet genoeg geplaagd zijn, traint de groep bij het volgende onderdeel met fitnesselastieken. Iedereen mag een oefening roepen. De benen, billen, heupen worden niet ontzien. Daarna leggen de deelnemers de laatste kilometers van het parcours af. Via kronkelende bospaadjes komen ze uit op een open zandvlakte. Een perfecte plek voor de laatste spierverstevigende oefeningen. Het zonnetje schijnt heerlijk en op deze open plek steekt de wind even op. Maar storm? Nee, die lijkt op de Utrechtse heuvelrug toch meer op een storm in een glas water.
Na een welverdiende sandwich keren de collega’s voldaan huiswaarts.

Al bijna twee jaar kijken ze ernaar uit. Vol verwachting gaven ze zich op voor een bijzonder avontuur. De Jurassic Coast Challenge: drie marathons lopen in drie dagen. In estafettevorm, over de ruige kliffen van de Engelse kust. Dit event vindt plaats van 25 maart tot 28 maart. Samen met collega’s die mentaal of fysiek geblesseerd zijn en die beweging in willen zetten voor hun herstel.