Suskes is gjin Tafal!

0
797
Vorst in de grond en een waterig zonnetje, wintergolf is prima te doen.

Beetsterzwaag – Met veel belangstelling keek het Team ‘De Koelen’, Frysk voor ‘De Holes’, uit naar de eerste editie van de Winter Team Shootout. Feitelijk de vijfde editie van de Winter Koppel Wedstrijd. De reden hiervoor hebben jullie kunnen lezen in de vele mailtjes van de organisatie die aan deze uitdagende wedstrijd voorafgingen om succes geen toeval te laten zijn.  De in het vooruitzicht gestelde mooie kerstpakketten op de prijzentafel waren een extra stimulans zo in de aanloop naar Kerst 2021. 

Golfclub Lauswolt in Fryslân was 9 december jl. ons strijdveld hetgeen de noorderlingen onder de deelnemers deugd deed. Fijn dat Noord-Oost-Nederland meer wordt aangedaan met haar vele uitdagende golfbanen, waarvan Lauswolt er één van is. De helft van ons team sprak dit zeer aan, de andere helft nam de gelegenheid te baat om de afstand vanuit het westen teniet te doen door te genieten van de gastvrijheid van een mooi plekje in Appelscha, voor ingewijden een bekende uitvalsbasis in bosrijk Fryslân. Deze plek deed ons team inspireren en dankzij de kookkunsten van de ‘westerse helft’ goed voorbereiden op de volgende dag.

Eén van de zaken die niet door mailtjes van de organisatie kan worden geregeld is het weer. Onder het motto ‘je krijgt wat je verdient’ werd het een mooie koude dag. Fryslân deed haar naam eer aan door te zorgen voor een stevige aan de dag voorafgaande nachtvorst hetgeen bij het aanrijden al voor mooie plaatjes zorgde met zo nu en dan gladde binnen weggetjes.

Na een goede ontvangst door Djoeke (lid van Golfclub Lauswolt én de NPSB) met een kleurenbandje, Petra en Wil als wedstrijdleiding en een Frysk aangeklede koffie, met Oranjekoek dus, dan toch de koude in.

De greens voor de eerste flights waren in de ochtendzon schitterend met zogenaamde rijp bedekt.

Dat is even wennen bij het putten, maar verstoorde de pret zeker niet. Strak putten met de juiste snelheid en de ‘par’ lag voor het grijpen zo bleek. Zelfs een ‘birdie’ bleek niet onmogelijk, een ‘bogey’ ook overigens.

Door de baan fantaseerden wij hoe deze 18 holes er in de zomer bij liggen, hetgeen als een uitnodiging werd ervaren. Zeker als de ondervonden werkzaamheden op de baan dan hun vruchten kunnen gaan afleveren.

Na negen koelen met tevredenheid te hebben afgerond werd in het clubhuis voor eenieder een warm saucijzenbroodje geserveerd. Met een goede kop koffie een traktatie en een prettige voorbereiding op de volgende negen.

Langzaam maar zeker werd de zon vervangen door bewolking en steeg de temperatuur waardoor de baan, maar zeker ook de greens, zachter werden. Deze temperatuurstijging vond ook bij ons plaats in de aanloop naar de wens op een goed eindresultaat. Enige tijd later daalde de gevoelstemperatuur door het gebrek aan zonnestralen. De zon had zijn werk gedaan. Zoals gezegd waren de voorbereidingen daarop zowel mentaal als fysiek gericht. De eerdergenoemde bogey kwam op de kaart, waarbij wij ons realiseerden dat elke flight met de temperatuurstijging te maken kreeg.

Sterspeelsters bleken ook wel eens niet alle sterren van de hemel te spelen en de golflessen deden voor de andere helft hun werk!

Tevreden met het eindresultaat en met de nodige spanning in de handen voor de einduitslag betraden wij het warme clubhuis. Achter de tafel van de organisatie lonkten de grote dozen van de aangekondigde kerstpakketten en leverden wij onze wedstrijdkaart in. Nu was het wachten op de overige flights en het uiteindelijke oordeel van de wedstrijdleiding.

Download uitslagen: WTS 2021 – uitslag

In de tussentijd wachtten erwtensoep en ‘Fryske mosterdsop’ ons op met een nog immer zeer vriendelijke en keurige bediening hetgeen de gastvrijheid op Golfclub Lauswolt al de hele dag kenmerkte.

Snel daarna namen Petra en Wil de touwtjes weer in handen en kondigden de winnaars van deze Fryske Winter Team Shootout aan……. Succes bleek geen toeval en ons team ‘De Koelen’ kon de grote kerstpakketten in ontvangst nemen. Kerstpakketten die ook een welkome donatie aan de Stichting Alzheimer Nederland in bleken te houden.

Met een dankwoord aan de organisatie, de Golfclub Lauswolt en de deelnemende flights namen wij afscheid van een zeer geslaagde eerste Winter Team Shootout. De start van een traditie in Fryslân!

Oant takom jier!
In moai, foaral sûn en lokkich Nijjier!

Fred Stegman