Tour de Lasalle

0
749

Vanaf donderdag 9 tot en met zondag 12 juni 2022 stond De NPSB wielerselectie aan de start van de Tour de Lasalle. Een meerdaagse toertocht verreden in en rondom Den Helder waarvan Noord-Hollandse tv en radio uitgebreid verslag van doen. De NPSB selectie bestond uit Jasper Assink, Melvin Bos, Martijn Alberts & Robert Jan Sanderman. Wielergedelegeerde Rein Falke sloot als individuele renner aan in het peloton.

Doel was om ons als selectie te tonen door het rijden van een goed klassement en korte klasseringen.

De eerste etappe werd verreden op Texel. Een winderige etappe waarin direct een slag werd geslagen door de lokale favorieten uit de kop van Noord-Holland. Helaas konden deze 4 mannen wegrijden van het peloton en kon de selectie het gat niet dichten ondanks dat er goed werd samengewerkt door hen. Iedereen finishte wel keurig in het peloton die dag.

De tweede etappe was een omloop van 10km rond het buitengebied van Den Helder die 7 keer moest worden verreden. Helaas ging Robert- Jan in de 1e ronde onderuit en nam hij Rein mee in zijn val. Melvin en Martijn konden alles ontwijken en met een eerste losgekomen groep de koers vervolgen. Helaas werd Martijn later gedwongen tot achtervolgen nadat hij werd opgehouden door een val. Uit de groep van Melvin wist één renner te ontsnappen die de etappe won. Melvin hield knap stond in de geminimaliseerde groep en plaatste zich voor een mooi klassement. Helaas moest Robert-Jan de strijd staken in verband met opgelopen blessures.

Dag drie stond in het teken van een individuele tijdrit en omloop langs de dijk met de Noordzee. Melvin en Martijn reden sterke tijdritten en door deze top 10 noteringen schoven zij flink op in het klassement. Om de top 10 plek van Melvin te beschermen werd er tijdens de omloop ingezet op de bonificatiesprint voor Melvin en mochten Jasper en Martijn daarna voor de kopgroep gaan. Nadat Melvin na prima ploegenspel tijd had gepakt, werd Jasper na een uitlooppoging teruggepakt en reed Martijn vervolgens met 7 man weg uit het peloton. De kopgroep hield het tot de finish maar helaas moest Martijn een late demarrage bekopen met een 5e plek. Wel prima ploegenspel van de selectie waarvoor de politieselectie door de lokale media werd geroemd.

Dag vier was de afsluiting van de Tour de Lasalle. Een criterium door het centrum van Den Helder. Het plan was te sprinten voor Rein Falke als uitlooppogingen van Jasper, Martijn of Melvin zouden sneuvelen. Dit criterium leverde een spervuur van aanvallen op uitgevoerd door de renners van de selectie, waarbij Martijn en Melvin ook enkele rondes op kop reden maar helaas werden teruggepakt. In de één na laatste ronde reed helaas alsnog een groep van 7 man weg die het hield tot de streep. In de pelotonssprint werd Rein na knap manoeuvreren vierde wat een mooie daguitslag opleverde.

Hiermee kwam de Tour de Lasalle tot een einde. Na jaren van corona een welkome opsteker voor de selectie en een mooie training voor het EK Wielrennen later dit jaar in Denemarken.

Rijd jij zelf ook wedstrijden en heb je een licentie dan is de selectie altijd op zoek naar nieuwe renners. Neem hiervoor contact op met een van de gedelegeerde via wielersport@politiesport.nl