Verslag herstelsportreis dag 2 Gorinchem

0
35
herstelsportreis-gorinchem

Nadat we een aantal weken geleden elkaar hadden ontmoet op het zeilschip de Flying Dutchman, waarmee we in september de zeilreis in Schotland gaan maken, was het nu tijd voor een tweede bijeenkomst met de hele groep. Ditmaal reisden we vanuit onze vele verschillende woonplaatsen door het hele land af naar Gorinchem. Daar werden we verwacht bij sportschool Your Training. We werden gastvrij ontvangen door eigenaren Mark en Jeroen. Zij runnen deze mooie sportieve plek beiden naast een baan bij de politie. De sfeer voelde ontspannen, we hadden elkaar immers nu al een keer ontmoet. Onder het genot van koffie en thee met een zelfgemaakt gezond plakje bananenbrood werd er volop gepraat met elkaar.

De sportkleding hoefde nog niet aan want we verzamelden eerst in een lesruimte. De eerste dag konden twee bemanningsleden helaas niet aanwezig zijn, zij werden nu welkom geheten in de groep en stelden zichzelf voor. De groep was hiermee compleet!

Daarna was het de beurt aan Han Beaten om ons mee te nemen in zijn verhaal. Han is hulpverlener en onder andere actief als bedrijfsmaatschappelijk werker waarbij hij deze werkzaamheden combineert met zijn werk als runningtherapeut. Hij gaf ons vol enthousiasme een presentatie over “Bewegen voor je Brein”. Met ander woorden: Wat doet bewegen voor je brein? Wat doet bewegen voor je mentale gezondheid? In welke mate zou je dan moeten sporten en welke effecten kan dit teweegbrengen? Een zeer inspirerend verhaal. Om dan ook meteen maar de daad bij het woord te voegen, schoven we de stoelen en banken aan de kant en deden we gezamenlijk een kleine workout van 2 minuten onder leiding van Han. Misschien stiekem toch wel handig dat sommigen al hun sportkleding aan hadden! Als we al een beetje onze concentratie waren verloren tijdens het luisteren naar de theorie, was dat nu als sneeuw voor de zon verdwenen en konden we weer fris door met luisteren naar het laatste deel van de presentatie.

Na dit gedeelte was het dan toch echt tijd om ook zelf aan het sporten te slaan. In de sportzaal namen Mark en Jeroen ons mee in een sportles. Na de warming-up zochten we allemaal een sportmaatje en gingen we in duo’s aan de slag. Ongeveer alles kwam voorbij; van touwtje springen en planken tot push-ups, sit-ups, tractorband omrollen en nog veel meer. Al gauw ontstonden er rode konen en de nodige zweetdruppels. Maar er werd ook veel gelachen en wat een goede energie kwam er vrij!

Na drie rondes konden we dan rustig wat bijkomen tijden de stretchoefeningen op onze matjes. Tijdens een kort rondje evaluatie klonken er alleen maar positieve woorden; lekker, fijn, energie, leuk et cetera. De meesten van ons zullen de dagen erna hun spieren nog wel even goed gevoeld hebben.
Het harde werken werd beloond met een overheerlijke en gezonde lunch die voor ons klaar stond. Het was een mooie dag georganiseerd door onze “reisleiders” Michel, Peter en Jacqueline.
Opnieuw een mooie opmars naar herstel!