Verslag NLVi 10 2023

0
543
verslag nlvi 10 mei

LOGBOEK

Woensdag 10 mei 2023

Dit keer werden we verwelkomd in het gebouw van het Nederlands Veteranen Instituut (NLVi) in Doorn en waren we te gast bij st.WEP. Een prachtige locatie in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Het programma van de dag zag er als volgt uit:
09.30 uur – 10.00 uur inloop met een kopje koffie/thee.
10.00 uur – 10.30 uur praatje Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP).
10.30 uur – 12.15 uur Bewegen binnen de mogelijkheden (stevig wandelen en/of hardlopen buiten met dip in buiten water)
12.15 uur – 13.00 uur Gezonde lunch
13.00 uur – 14.30 uur Yoga en ademhalingsoefening door Karin Weinberg www.deyogazaak.nl
14.30 uur Afsluiting van de dag.

Om 10.00 uur kwam Fokke Spoelstra van de stichting WEP ons uitleg geven over wat WEP doet en waar zij voor staan. WEP ondersteunt ideeën, initiatieven en evenementen van collega’s voor collega’s gericht op waardering en erkenning. De WEP Award, het Blauwe Hart en de Blauwe Tegel zijn mooie voorbeelden hiervan. Wil je meer hierover weten? Kijk dan op www.wep.nu.

Het programma van de herstelsport is gericht op buiten, bewegen en samen binnen de/je mogelijkheden en stond in het teken van opwerken, kennismaken, kennis delen en ontspannen.

De deelnemers kozen voor snelwandelen of hardlopen in de bossen. De groep snelwandelaars, waar ik in zat, zou een route van 4 km gaan lopen. Wij besloten onderweg dat we toch wel graag een d-tour richting de trap met 167 treden en het natuurwater wilden maken, waardoor de afstand niet 4 km maar 6 km werd.

Een aantal van ons, waaronder ik, hebben onder begeleiding van Jacqueline een dip (2 minuten) in natuur gedaan en trotseerden, voor het eerst, het koude water. Ik voelde mij daarna energiek en herboren. Wat was dat lekker! Daarna op weg naar het NLVi, waar bij aankomst een overheerlijke lunch voor ons klaarstond.

Na de lunch werd in de beweegzaal van het NLVi o.l.v. Karin Weinberg een yogales gegeven met aandacht voor de ademhaling en de invloeden op o.a. stress.. Dit was voor mij wel weer even een confronterend moment, omdat ik een aantal oefeningen (nog) niet kon doen. Dat zette me toch wel weer aan het denken en daar is dit herstelsporttraject ook voor bedoeld. Nadat ik weer op krachten en tot mezelf was gekomen, kon ik de weg naar huis vervolgen.

Op 8 juni staat het volgende opwerkmoment gepland. We gaan dan als groep meedoen aan de NLVi-loop, een 5-uurs estafette challenge. Ook weer in de omgeving van het NLVi. Het team waar ik deel van uit ga maken kreeg de naam Quattro Fromagio. ☺

Binnenkort volgt er weer een nieuwe update.

Tot snel!

Groetjes van de
“Flying Duchess”