Jurassic Coast Challenge: here we come!

0
679

“Over een week is het al zover. Het wordt alleen maar leuker en leuker”, klonken de enthousiaste geluiden door elkaar. Voor de laatste training en voorbereidingen kwamen de herstelsporters op 17 maart bij elkaar bij Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie).

Drie marathons in drie dagen over de ruige kliffen van de Engelse kust. In estafettevorm en ieder op zijn eigen tempo. Wandelend, dribbelend of hardlopend. Dat is het onvergetelijke avontuur dat de herstelsporters te wachten staat. Dat deze belevenis nogal wat voorbereidingen vraagt, is duidelijk. Op de eerste plaats fysieke voorbereiding, zodat de collega’s fit genoeg zijn om er echt van te kunnen genieten.

Kit voor noodgevallen
Daarnaast zit de voorbereiding in het vergaren van het benodigde materiaal. Initiatiefnemers Jacqueline en Michel loodsen de groep door de laatste informatie. Denk aan de verplichte, en o zo noodzakelijke, kit voor noodgevallen. Na alle instructies worden onderling nog volop tips uitgewisseld over schoenen, jasjes en niet te vergeten de calorierijke reep die ook in de kit moet.

Training
Na alle informatie is het tijd voor… beweging. De bosrijke omgeving van Doorn blijkt wederom zeer geschikt voor een mooie training. Snel worden twee groepen gevormd. Een groep gaat al wandelend op pad. De andere groep hardlopend. Mulle zandpaadjes, heuveltjes en een hoge trap zijn onderdeel van het parcours. Ook aan een frisse dip in het koude natuurwater is gedacht.

De herstelreizen die de NPSB organiseert zijn bedoeld voor collega’s die uitgevallen zijn door een mentale of fysieke blessure en beweging in willen zetten voor hun eigen herstel. De volgende herstelreis vindt plaats in augustus. Deze groep steekt de handen uit de mouwen op een zeilschip in Schotland. Wil je meer weten over een herstelreis? Stuur dan een mail naar: npsbkantoor@politiesport.nl