Padel, de snelst groeiende sport ter wereld!

0
814
padel
Op de foto links: Malou, nr 1 van Nederland in actie bij sportclub Houten.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Een onwijs leuk spel wat makkelijk te leren is. Steeds meer collega’s spelen padel en binnen de politie willen wij het op de kaart zetten. Vandaar dat we in September 2022 het 1e indoor padel toernooi gaan organiseren.

Voorafgaand aan het toernooi zijn we bezig om voor de enthousiaste collega’s buiten nog wat te organiseren, in combinatie met een clinic voor de nieuwe enthousiastelingen. Lijkt het je leuk om een bindingsdag te organiseren als met daarin een aantal clinic van bijvoorbeeld padel? Neem ook even contact op en we kijken naar de mogelijkheden.

Heb je vragen, neem contact op via de mail met mij of mail naar padel@politiesport.nl

Sportieve groet,
Harold Meijer