Uitwaaien tijdens de Texel Challenge 2021

0
953
Het was veel wachten op De Texelse
Het was veel wachten op De Texelse.

De Cocksdorp – Nadat vorig jaar de populairste golfwedstrijd van het jaar niet kon doorgaan vanwege corona was het dit jaar weer een echte challenge: wind en een flinke bui gecombineerd met een lage temperatuur maakten dat de golfers hard moesten werken voor een goede score. Deze keer bleef het aantal spelers wat aan de lage kant maar toch maakten 43 collega’s en gasten de oversteek. Ondanks het weer maakten zij de slogan van Texel waar: half heen, heel terug. 

Nieuw: een Par 3 contest
En dat half heen, heel terug slaat niet alleen op de vertrektijden van de veerboot maar zeker ook op je gemoedstoestand. Zelf een dagje Texel geeft al een heerlijk vakantiegevoel en dat telt haast dubbel als je die dag op de golfbaan doorbrengt.  Voor een aantal fanatiekelingen waarvan het vermoeden bestond dat zij al op Texel zouden zijn, was er op 12 oktober eerst nog een Par 3-contest georganiseerd op de mooie Par 3-baan van De Texelse. In iets meer dan een uur gingen 12 spelers rond over 9 holes en was het Ruud Timmerman die de winst binnen sleepte. Een leuk experiment dat volgend jaar zeker navolging krijgt.

Doorbijten
Zoals gezegd waren de omstandigheden niet ideaal maar zeker ook niet dramatisch voor een golfdag. Hoewel de Texel Challenge dit jaar een maand eerder werd gespeeld omdat er een nieuw clubhuis op De Texelse wordt gebouwd, was het zeker geen dag om zonder jas de baan in te gaan. Een paar druppels regen aan het begin van de wedstrijd vormde de voorbode voor één flinke bui maar voor de rest was het vooral zwoegen tegen de wind. Die maakte het extra lastig om hoge scores op de kaart te zetten. En dan is De Texelse al een moeilijke maar prachtige baan met veel ondulatie en helmgras (zie daar je bal maar eens te vinden), je waant je echt op één van de Britse links-banen. En net als altijd waren er toch weer spelers die minder moeite met de elementen hadden en prima voor de dag kwamen.

Texelse prijzen
Traditiegetrouw had de teamchef Den Helder-Texel de eerste prijzen ter beschikking gesteld waarvoor dank. En ook volgens traditie bestond de prijzentafel weer geheel uit een aantal manden met Texelse producten en lekkernijen. Voordat aan de prijsuitreiking begonnen werd, werd een moment van stilte in acht genomen vanwege het overlijden afgelopen zomer van collega Marcel Broekhuis die altijd graag aan de Texel Challenge mee deed. En na de bedankjes aan de manager en personeel van De Texelse voor de altijd gastvrije ontvangst werden de prijzen als volgt verdeeld.

Jan-Petra-Albert-Rob-Rick met hun Texelse prijzen
Jan, Petra, Albert, Rob en Rick met hun Texelse prijzen.

Birdies

Net als in de 2019-editie liet De Texelse ook dit jaar zijn tanden zien en werden er weinig birdies (één slag onder par) gemaakt. Dit jaar waren het er maar vier: Arie van Venrooij, Louis van Swelm, René ten Berge en Paul Simpelaar.

Petra draagt de wisselbeker van het NK over aan Mark
Petra draagt de wisselbeker van het NK over aan Mark.

De neary (bal in één slag dichtst bij de hole) op hole 6 werd geslagen door Rick van den Berg. Op hole 16 stond de neary volgens hem verkeerd (lange par 3 die ook nog eens downhill ging) maar hij werd wel heel dicht bij de pin geslagen door Karel Vingerhoets. De tweary (tweede slag dichtst bij de hole) werd al scherp neergezet door ondergetekende maar hij werd nog twee keer verbeterd: eerst door Rob van der Veen en vervolgens door Wil Giesbertz. Toeval of niet, zo gingen als deze bonusprijsjes naar collega’s van de KMAR.

Dagwinnares werd Truus Eikenbroek van de eenheid Rotterdam maar omdat zij er voor koos om naar huis te gaan vóór de prijsuitreiking ging haar prijs naar de nummer twee in haar categorie. Dat klinkt zuur maar zo werkt het al jaren binnen de golfsport.

Bij de gasten werd Renée Smit eerste met 25 punten omdat Johan van den Emster ook naar huis was gegaan. Tweede werd Ellen Stork met 23 punten. Beiden kregen een klein Texels mandje.

Handicapcategorie 16.6 – 36.0: 

  Naam Eenheid Hcp Punten
1 Jan de Boer PDC 28.6 38
2 Kevin Broersma Amsterdam 23.8 37
3 Albert de Bree KMAR 23.0 36

 

In de klasse handicap 0 tot en met 16.5:

  Naam Eenheid Ex.hcp. Punten
1 Rob van der Veen Amsterdam 16.5 37
2 Rick van den Berg KMAR 11.7 36
3 Petra van den Aardweg PDC 14.0 36

Download: Texel Challenge 2021 – uitslag

Seizoen bijna voorbij
De wedstrijden in de laatste maanden van 2021 volgen elkaar vrij vlot op. Op het moment van schrijven is de wedstrijd Beste Eenheid van Nederland ook gespeeld. Hiervan volgt op korte termijn het verslag. Op 5 november a.s. wordt de PolMar-cup gespeeld, de (op vorig jaar na) jaarlijkse wedstrijd tussen de Politie en de Koninklijke Marechaussee. De teams zijn hiervoor al geselecteerd. Op 9 december vindt de laatste wedstrijd van het jaar plaats: de Winter Team Shootout, een  Texas Scramble-wedstrijd op Lauswolt voor iedereen die het leuk vindt om een keer in teamverband te golfen. Er zijn nog startplekken vrij. Wees er snel bij want vol = vol. Graag tot ziens in de baan.

Sportieve groet,
Petra