De NPSB herstelsportreis 2022; het goede doel van de Cop 2000 Live

0
1386

Kom in beweging voor zieke collega’s!

Apetrots zijn we, dat de NPSB herstelsportreis 2022 is verkozen tot het goede doel van Cop 2000 Live. De doneeractie loopt inmiddels en naast hartverwarmende woorden stromen de donaties binnen. Met de opbrengst van de actie kunnen straks 20 collega’s, herstellende van een mentale of fysieke aandoening, mee op herstelsportreis!

Herstelsport
De NPSB activiteiten op het gebied van wedstrijdsport en breedtesport zijn bij velen wel bekend. Twee jaar gelden kwam daar de ‘herstelsport’ bij; sport, beweging en ontspanning voor collega’s die getroffen zijn door ziekte. Laagdrempelig, collegiaal en binnen de eigen mogelijkheden bewegen; dit zijn de belangrijkste ingrediënten van de NPSB herstelsport. Tijdens een opwerktraject werken we samen richting een sportieve stip aan de horizon: de herstelsportreis. En laat de herstelsportreis van 2022 nu verkozen zijn tot het goede doel van Cop 2000 Live!

 

herstelsport Ameland gedicht Renate
Gedicht: Renate

 

Cop 2000 Live
Op woensdag 22 december is de uitzending van Cop 2000 Live. Verschillende DJ’s brengen die dag de muzikale keuzes met daaraan gekoppeld de politieverhalen ten gehore. Daarnaast wordt er dus geld ingezameld voor het goede doel. Sander Tulp (Politiedienstencentrum en bekend van de Tulpentocht, https://www.wep.nu/algemeen/tulpentocht-wordt-in-het-hele-land-warm-ontvangen/ : ‘Ik ga op 22 december acht uur lang fietsen en hoop zo via sponsoren veel geld binnen te halen voor onze collega’s die het zwaar hebben vanwege een ziekte. Zij zijn gebaat bij zo’n herstelsportreis. Ik fiets net zo lang door tot we het streefbedrag van 25.000 euro hebben behaald. En ik hoop en denk dat we flink over dat bedrag heengaan.’

Flying Dutchman
Tijdens de reis gaan we samen met 20 collega’s in herstel een week lang varen op de Schotse meren, op het traditionele zeilschip ‘The Flying Dutchman’. De deelnemers maken deel uit van de bemanning. Aan boord helpen ze mee met alles wat maar voorbij komt; van het schillen van de aardappelen tot het hijsen van de zeilen. Daarnaast is er dagelijks ruimte voor sport en ontspanning. De herstelreis 2022 vindt plaats tijdens de laatste week van september.

Ben of ken je iemand die baat zou kunnen hebben bij de NPSB herstelsport en herstelsportreis? Stuur dan een mail naar npsbkantoor@politiesport.nl en laat ons weten wie je bent en wat jou beweegt om mee te gaan.

Informatie over Cop 2000 Live vind je hier.
Download de flyer (pdf), klik hier.

Doneren aan het goede doel kan
hier.

Een sponsoractie aanmelden kan
hier.

De Cop 2000 Live is een intern evenement van de politie, in samenwerking met stichting WEP en BlueM.